Yunet
 

Kultura

Panonsko more kao slikarska inspiracija: Nagrada za prof. dr Milorada Stepanova

TV Kikinda • Redakcija TV Kikinda • 8. oktobar 2021. •

Panonsko more kao slikarska inspiracija: Nagrada za prof. dr Milorada Stepanova

Profesor dr Milorad Stepanov, predavač na Visokoj školi strukovnih studija za obrazovanje vaspitača dobio je prvu nagradu u kategoriji slikarstva na 15. Međunarodnoj izložbi „Grad muzej železnice Lapovo“ održanoj tokom septembra u Galeriji Kulturno-turističkog centra „Stefan Nemanja“. Nagrađena slika „More -Panonski svet“ je kolaž od sopstvenih crteža sa slikarskom intervencijom.

Deo svog slikarskog opusa, Stepanov će predstaviti na samostalnoj izložbi „Kanal u ravnici“ koja će idućeg meseca biti upriličena u Malom likovnom salonu Kulturnog centra u Novom Sadu.

Pedagoškim radom bavi se od 2004. godine. Rad sa studentima rezultirao je i izložbom koja je nedavno postavljena u holu Visoke škole strukovnih studija za obrazovanje vaspitača povodom početka nove školske godine. Izloženi su radovi studenata, kao i dece predškolskog i osnovnoškolskog uzrasta.

Kikinđanin Milorad Stepanov je završio slikarski odsek Fakulteta likovnih umetnosti u Beogradu. Pored slikarstva i pedagoškog rada, bavio se konzervacijom i restauracijom zidnog i štafelajnog slikarstva, ilustracijom i pisanjem. Magistrirao je 1994, a doktorski rad odbranio 2013. godine. Izlagao je na više od 30 samostalih i 150 kolektivnih izložbi u zemlji i inostranstvu.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Budi human - Helena
Privredna akademija Novi Sad