Yunet
 

Kultura

Raspisan literarni konkurs “Svet bez rata, deca govore”

TV Kikinda • Redakcija TV Kikinda • 17. april 2021. •

Raspisan literarni konkurs “Svet bez rata, deca govore”

Povodom 80-te godišnjice od agresije nacističke Nemačke i njenih saveznika na Jugoslaviju i Sovjetski savez i u čast 76- te godišnjice Dana pobede nad fašizmom Društvo srpsko-ruskog prijateljstva Kikinda,Savet Udruženja i Društava srpsko – ruskog prijateljstva Vojvodine „Puškin“, Gradski odbor Saveza potomaka ratnika Srbije 1912 – 1920.godine i Gradski odbor SUBNOR-a raspisali su litetrani konkurs. Pomoć u realizaciji ove inicijative pružio je grad Kikinda.

Na literarnom konkursu pod nazivom „Svet bez rata – deca govore“ mogu da učestvuju učenici od petog do osmog razreda osnovnih škola i srednjoškolci. Teme za osnovce su :„Bolje je što ne znati, nego naopako i zlo znati“, „Sloboda nije ništa drugo do šansa da budemo bolji“ i „Niti odelo niti položaj ne čine čoveka; odela i položaji se troše, a čovek ostaje“ . Srednjoškolci mogu da pišu sastave takođe na tri teme: „ Strah životu kalja obraz često“, „Čovek postaje slobodan svojom odlukom, otporom i nepristajanjem“, „ Nije li, ipak, ljudska glupost mati svakog zla na ovom svetu“. Teme literarnog konkursa mogu biti obrađene u obliku proznog sastava ili u obliku pesme.Svi pristigli radovi biće razvrstani po kategorijama i uzrastu učesnika konkursa, a ocenjivaće ih stručni žiri. Za autore najboljih radova obezbeđene su nagrade.

Uz radove moraju biti navedeni ime i prezime autora, uzrast, adresanprebivališta, naziv škole, ime i prezime profesora – mentora, elektronska adresa ili broj telefona. Prihvata se najviše po jedan rad za svaku ponuđenu temu od jednog autora. Radove je potrebno dostaviti i u elektronskoj formi na adresu: [email protected] ili [email protected] to najkasnije do 4. maja.Imena dobitnika nagrađenih radova biće objavljena na Dan pobede nad fašizmom 9. maja.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Budi human - Helena