Yunet
 

Izbori

Predizborna konvencija SPS u Kikindi

TV Kikinda • Redakcija TV Kikinda • 15. mart 2022. •

Predizborna konvencija SPS u Kikindi

Na predizbornoj konvenciji Socijalističke partije Srbije u kikindskom Kulturnom centru, lider socijalista Ivica Dačić poručio je da ova partija očekuje dobar izborni rezultat i istakao da se njihova politika temelji na dva principa- patriotskom i socijalističkom. Dačić je istakao da je izbor Aleksandra Vučića za predsednika i njegova kandidatura za premijera najbolji izbor za Srbiju.

Možda ima onih koji misle da treba da priznamo Kosovo i Metohiju, neka se o tome izjasne. Mi mislimo da nikad ne treba da priznamo Kosovo kao nezavisnu državu. Dok sam bio ministar inostranih poslova, uspešno sam vodio akciju povlačenja priznanja, 18 zemalja je to učinilo. Možemo da nastavimo i dalje shodno tome da li će kosovska strana poštovati Vašintonski sporazum ili ne. Drugo pitanje je odnos prema NATO, za nas je najvažniji princip vojne neutralnosti. Treće je pitanje Republike Srpske, ponosni smo na ovo istorijsko dostignuće srpskog naroda, to je prvi entitet Srba preko Drine, mi ćemo se maksimalno zalagati za očuvanje i zaštitu Republike Srpske-poručio je Dačić.

-Tu je i pitanje odnosa prema Rusiji, Kini i drugim našim prijateljima. Poštujemo pitanje državnog integriteta, ali se to pitanje u međunarodnim odnosima selektivno sagledava. Oni koji nas teraju da Rusiji uvedemo sankcije narušili su naš integritet i suverinitet. Oni nemaju nameru da povuku priznanje Kosova, već naprotiv da ga guraju u međunarodne organizacije. Rusija je ta koja nas štiti da Kosovo uđe u UN kroz Savet bezbednosti jer tamo mogu da stave veto, tako da svako uvođenje sankcija Rusiji nije odnos prema Rusiji, tu nije neko protiv Rusije, nego protiv Srbije. Zato mi smatramo da treba biti veoma pažljiv i ne treba uvoditi sankcije Ruskoj Federaciji kao ni drugim našim prijateljima-podvukao je Dačić.

Predsednik socijalista je ukazao da su drugi deo programa stranke zalaganje za prava iz radnog odnosa, besplatno školovanje i besplatna zdravstevna zaštita, socijalne penzije, pitanje izjednjačavanja plata žena i muškaraca, položaj preduzetnica.

-Mi smatramo da svi moraju da imaju pravo da odu u penziju, to su tzv socijalne penzije. Postoji veliki broj ljudi koji nije mogao da stekne to pravo jer je radio ceo radni vek kod privatnika na crno. Mi se zalažemo za nešto što se tiče života svakog pojedinačnog čoveka i njegove porodice. Zato nikad i nisam pozivao nikoga da glasa za mene, već za sebe i svoje interese. Ako bude mislio o interesima svoje dece i porodice, siguran sam da ćemo imati veliki broj glasova. Očekujemo dobar izborni rezultat, spremni smo da preuzmemo odgovornost za najvažnije državne funkcije. Pokazali smo svih ovih godina zajedno sa Aleksandrom Vučićem da smo najozbiljniji politički partneri i zato mislimo da je izbor Aleksandra Vučića za predsednika i moja kandidatura za premijera najbolji izbor za Srbiju i pobeda Srbije, zaključio je lider SPS-a.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Budi human - Helena