Yunet
 

Izbori

Na izbornim listama 21 kandidat iz Kikinde

TV Kikinda • Redakcija TV Kikinda • 23. februar 2022. •

Na izbornim listama 21 kandidat iz Kikinde

Republička izborna komisija do sada je proglasila 11 izbornih lista za predstojeće parlamentarne izbore 3. aprila. Kandidati iz Kikinde zastupljeni su na sedam lista. Najbolje pozicioniran, na visokom 24. mestu liste „Aleksandar Vučić- Zajedno možemo sve“ je Milenko Jovanov, narodni poslanik u dosadašnjem sazivu Skupštine Srbije i doskorašnji potpredsednik Srpske napredne stranke, sada član Predsedništva SNS, inače diplomirani pravnik. Na izbornoj listi naprednjaka je i Nina Petkov, master politikološkinja koja se nalazi na 229. mestu.

Dva kandidata iz Kikinde nalaze se na listi koalicije Socijalističke partije Srbije i Jedinstvene Srbije: Zorana Kišmarton, master ekonomistkinja (na 140. mestu) i Mladen Đuran, diplomirani hemičar i odbornik u gradskoj skupštini. (201. mesto).

Na listi Saveza vojvođanskih Mađara je šest kandidata iz Kikinde- dipl.pravnik Zoltan Tot iz Sajana je na 14. mestu, student Norbert Odri na 24. mestu, koordinatorka za vaspitno-obrazovni rad Silvija Kovač na 68. mestu, dipl.inž. zaštite životne sredine Andreja Fazekaš (133.), polj.tehničarka iz Ruskog Sela Judit Erdeg (230.mesto ) i Miroslav Zuberec, vaspitač iz Sajana (238. pozicija).

Jedan Kikinđanin je na izbornoj listi „Srpske radikalne stranke-.Vojislav Šešelj“ Ljuba Maljugić, saobraćajno-transportni radnik koji se nalazi na 28. mestu.

Među poslaničkim kandidatima liste „Marinika Tepić-Ujedinjeni za pobedu Srbije“ je troje Kikinđana- advokatica i predsednica Gradskog odbora Demokratske stranke Olivera Kantar (na 150. mestu), master ekonomistkinja Svetlana Kozić iz Narodne stranke (na 158. mestu) i Darko Pjevalica, diplomirani inženjer poljoprivrede, takođe iz Narodne stranke (na 167. mestu).

Dvojica sugrađana našla su se na listi koalicije „ dr Miloš Jovanović- Nada za Srbiju“- Nebojša Cukić, master inženjer rudarstva i odbornik Grupe građana „Naše malo mesto“ u lokalnom parlamentu (na 91. mestu) i Velimir Barbulov. penzioner, nekadašnji zamenik načelnika Policijske uprave u Kikindi (125. pozicija).

Na listi „Milica Đurđević Stamenkovski- Srpska stranka Zavetnici“ je petoro Kikinđana: Zita Njari Igić, diplomirana inženjerka građevine (45. mesto), Goran Igić, diplomirani filolog (56. mesto), Bojana Janjić, kuvarica (na 79. mestu), Aca Pandurov, dipl. mašinski inženjer (182. mesto) i Ivan Predin, kuvar na 227. mestu.

Do sada četiri liste bez Kikinđana

Kandidata iz Kikinde nema na listama „Moramo-Akcija-Ekološki ustanak-Ćuta-Ne davimo Beograd-Nebojša Zelenović“, „Suverenisti Saša Radulović, Milan Stamatović, dr Jovana Stojković““, „Boško Obradović- Srpski pokret Dveri- POKS“ niti na listi „Muftinijn amanet- Stranka pravde i pomirenja“.

Rok za predaju lista je 18. mart odnosno 15 dana pre održavanja izbora.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Budi human - Helena