Yunet
 

Hronika

Uhapšen 40-godišnjak zbog izazivanja požara u nekadašnjem „Hemiku”

TV Kikinda • Redakcija TV Kikinda • 4. januar 2024. •

Uhapšen 40-godišnjak zbog izazivanja požara u nekadašnjem „Hemiku”

Policija je privela osumnjičenog za izazivanje požara u dvorištu nekadašnjeg „Hemika”. Kako je navedeno u zvaničnom saopštenju, pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Kikindi uhapsili su E. Č. starog 40 godina zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično teško delo protiv opšte sigurnosti. On se sumnjiči da je 1. januara, odmah posle ponoći, izazvao požar tako što je aktivirao vatromet ispred svoje kuće u neposrednoj blizini kompleksa preduzeća, gde je na otvorenom prostoru skladišteno oko 250 tona reciklažnog otpada. Kako se sumnja, požar je izbio usled padanja užarenih ostataka pirotehnike na lako zapaljivi otpad. U ovom požaru nije bilo povređenih lica, a pričinjena je veća materijalna šteta.

Osumnjičenom je određeno zadržavanje do 48 časova i on će, uz krivičnu prijavu, biti priveden Osnovnom javnom tužilaštvu u Kikindi.

Podsećamo, požar je prijavljen od strane meštana ovog dela grada nakon ponoći prvog januarskog dana. Na gašenju koje je trajalo gotovo 48 sati učestvovala je brigada vatrogasno spasilačke jedinice Kikinda, a podršku su pružili i operativci NIS-a. Zapalio se otpad – plastika, drvo, tekstil i na sreću brzom reakcijom nadležnih, vatra se nije raširila na okolne objekte.

Ukoliko ste propustili da pogledate prilog o izbijanju požara, kliknite na sledeći link:

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Budi human - Helena