Yunet
 

Hronika

Kojem centru moći smeta načelnik Slobodan Malešić? Srpskom Eliot Nesu smestili hapšenje da proguraju svog kandidata za direktora policije!

TV Kikinda • Redakcija TV Kikinda • 5. april 2022. •

Kojem centru moći smeta načelnik Slobodan Malešić? Srpskom Eliot Nesu smestili hapšenje da proguraju svog kandidata za direktora policije!

Ključno pitanje je ko uklanja kandidate za novog direktora policije

Snimak ekrana/TV Pink

Iako se, izgleda, naivno verovalo da su pipci kriminalne hobotnice u MUP Srbije sasečeni smenama pojedinih visokih funkcionera srpske policije, koji su, mahom kao kadrovi Dijane Hrkalović i Nebojše Stefanovića postavljani na te pozicije, sinoćne hapšenje načelnika novosadske policije Slobodana Malešića potvrdilo je da se iz određenog centra moći i dalje igraju prljave igre za izbor kadrova u ovoj instituciji.

General srpske policije i načelnik OUP Novi Sad Slobodan Malešić sinoć je priveden u Tužilaštvo za organizovani kriminal u Beogradu gde je zadržan zbog sumnje da je počinio krivično delo trgovina uticajem.

Njega je, unazad nekoliko meseci, istraživala Služba unutrašnje kontrole MUP, a potom je dokaze, za koje se već sada veruje da su veoma suspektni, podnela tužilaštvu, što je rezulitralo sinoćnjim hapšenjem visokog funiconera MUP Srbije.

Više je nego interesantno, međutim, da je istraga SUK-a, koja je godinama unazad nemo posmatrala spregu pojedinica u vrhu MUP sa “kavačkim klanom” i ozloglašenom kriminalnom grupom Veljka Belivuka, počela da istražuje Malešića baš u vreme kad se pročulo da je i on, pored Ninoslava Cmolića, jedan od najozbiljnijih kandidata za mesto novog direktora srpske policije.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Budi human - Helena