Yunet
 

Društvo

Volonteri kompanije NIS u akciji ozelenjavanja

TV Kikinda • Redakcija TV Kikinda • 5. april 2024. •

Volonteri kompanije NIS u akciji ozelenjavanja

Vatrogasna jedinica kompanije NIS, uz podršku lokalne samouprave, pokrenula je akciju pošumljavanja i ozelenjavanja. Na delu puta od mašinske radionice NIS-a do fabrike „Banini” zasađeno je 100 sadnica različitih vrsta drveća, uključujući hrast, jasen, jablan, jorgovan, kao i razne ukrasne žbunaste vrste.

Pored toga što se bave humanitarnim radom kao pomoć u protivpožarnoj zaštiti Vatrogasna jedinica kompanije NIS inicijator je akcije pošumljavanja i ozelenjavanja dela puta od mašinske radionice NIS-a do fabrike „Banini”. Uz podršku lokalne samouprave i Sekretarijata za zaštitu životne sredine, poljoprivredu i ruralni razvoj posađene su sadnice različitih vrsta drveća, kao i žbunasti ukrasi.

-Odlučili smo da ulepšamo Kikindu koliko je moguće sa naše strane, zasukli smo rukave i sredili ovaj deo, koji predstavlja lice našeg grada. Uz podršku koju imamo, realizovali smo ideju da napravimo jedan parkić, za čije održavanje mi preuzimamo odgovornost kako bi ostao i drugim pokolenjima, rekao je Igor Lazić rukovodilac Vatrogasne jedinice kompanije NIS.

-Pohvalila bih ovu inicijativu, ali i sve ostale kojih je bilo. Razne kompanije, udruženja i sami građani uključili su se u uređenje našeg grada, a u akcijama sadnje pridružuju nam se i deca. Građani se zaista jesu probudili, nakon dugogodišnjih pokušaja buđenja svesti, dodala je Miroslava Narančić sekretarka Sekretarijata za zaštitu životne sredine, poljopivredu i ruralni razvoj.

Sadne periode karakterisale su inicijative kompanija, udruženja, kao I samih građana da se uredi prostor u njihovoj životnoj sredini. U ovoj sadnji učestvovali su članovi Kluba volontera NIS-a iz Kikinde, Zrenjanina, Novog Sada i Beograda.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Budi human - Helena