Yunet
 

Društvo

Plaketu „Dušan Vasiljev” ove godine zaslužilo 23 maturanta

TV Kikinda • Redakcija TV Kikinda • 28. mart 2024. •

Plaketu „Dušan Vasiljev” ove godine zaslužilo 23 maturanta

Povodom obeležavanja Dana kikindske Gimnazije „Dušan Vasiljev” najuspešnijim maturantima dodeljene su Plakete sa imenom kikindskog istaknutog pesnika. Đaci koji su dobili Plakete su se istakli zalaganjem, učenjem i primernim vladanjem i time zaslužili da budu nagrađeni.

Dan kikindske srednje škole Gimnazije „Dušan Vasiljev” obeležava se na dan smrti ekspresionističkog pesnika. U poslednjih desetak godina, dodelom Plaketa sa imenom kikindske znamenite ličnosti, škola vrednuje rad najboljih maturanata koji su se istakli tokom školovanja. Povodom toga, za đake je upriličena svečanost u Galeriji „Nova” Narodnog muzeja u Kikindi.

-Nagrađen sam za svoje zalaganje i trud, od prve godine sam se trudio da budem aktivan kako u školskim tako i vannastavnim aktivnostima. Pored mnogobrojnih takmičenja i učešća u organizaciji, čast mi je dobijem Plaketu „Dušan Vasiljev”. Savetovao bih svojim vršnjacima da je organizacija ključ uspeha, da veruju u sebe i ne slušaju komentare drugih ljudi, rekao je Filip Babić učenik Gimnazije „Dušan Vasiljev”.

-Plaketu „Dušan Vasiljev” dobila sam zahvaljujući svom trudu i radu, postignućima i odličnom uspehu u školi od prve godine. Odličan sam đak i učestvujem u različitim školskim aktivnostima, dodala je Milica Isaković učenica Gimnazije „Dušan Vasiljev”.

-Obeležavamo Dan škole, a istaknutim maturantima zahvaljujući njihovim zavidnim postignućima doduljemo Plakete „Dušan Vasiljev”. Ove godine 23 učenika zavredilo je Plaketu koja je od velikog značaja, ponosni smo na njih, zaključila je Mirjana Dražić direktorica Gimnazije „Dušan Vasiljev”.

Gradonačelnik Kikinde, Nikola Lukač, prisustvovao je svečanosti, čestitao đacima na postignućima i poželeo im uspeh u daljem radu I školovanju. Ove godine primerenim vladanjem, vrednim učenjem i zalaganjem istaklo se 23 učenika Gimnazije „Dušan Vasiljev” i time zavredili Plakete.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Budi human - Helena