Yunet
 

Društvo

Sportski centar „Jezero” brine o svojim korisnicima

TV Kikinda • Redakcija TV Kikinda • 23. mart 2024. •

Sportski centar „Jezero” brine o svojim korisnicima

Sportski centar ,,Jezero” nastoji da svoje usluge što više približi i olakša osobama sa invaliditetom. Nabavka pokretne stolice od velikog je značaja za one ljude koji žele da koriste bazene Sportskog centra, a samostalno to ne mogu. Povodom toga, kao završni deo projekta, članovi ronilačkog kluba ,,Orka” održali su obuku i pružili mogućnost osobama sa invaliditetom da rone.

U okviru projekta ,,Zaroni u svoj život” koji sprovodi ronilački klub ,,Orka” u Sportskom centru ,,Jezero” u Kikindi održana je obuka koja je od velikog značaja osobama sa invaliditetom. Naime, Sportski centar ,,Jezero” vodi konstantu brigu o svojim korisnicima, te je nabavka pokretne stolice omogućila lakši pristup bazenu, onima koji to samostalno ne mogu.

-Najbitnije je da sklopimo nova prijateljstva, ja sam tu već peti put, ovde su moji počeci ronjenja. Kikinda i svi ovi ljudi su mi kao druga kuća. Što se tiče samog ronjenja za osobe sa invaliditetom to puno znači, to nije samo rekreativni deo već i rehabilitacija, pod vodom se krećemo bez ikakvog pritiska i mnogo znači za naše mišiće, rekla je Ljiljana Slišković.

-Nama se ove godine navršava deset godina od kako smo počeli da radimo obuku ronjenja sa osobama sa invaliditetom, organizjemo seminare koji su prvenstveno druženje i usavršavanje tehnike ronjenja sa njima i uvek ih pozivamo, kao i goste i Slovenije Bosne i Hercegovine i Rumunije, stičemo nova znanja i iskustva, zaključio je Stojan Bogosavljev predsednik ronilačkog kluba „Orka”.

Kako je istakao gradonačelnik Kikinde Nikola Lukač, grad će nastaviti da ulaže i pruža pomoć osobama sa invaliditetom.

-Sve ono što ronilački klub ,,Orka” radi mnogo znači gradu Kikindi, a danas smo svedoci da su tu gosti iz raznih krajeva kako bi razmenili iskustva i znanja, a i kako bi se družili. Pokušavamo da omogućimo i opremu da bi se, na što kvalitetniji način, osobe sa invaliditetom mogle koristiti našim bazenima uz kontrolu i nadzor Stojana i ostatka ekipe, dodao je gradonačelnik Kikinde Nikola Lukač.

Ukupno dvadeset učesnika je prisustvovalo obuci, a tokom godine planirane su dodatne inovacije koje će osobama sa invaliditetom omogućiti još kvalitetniji način korišćenja kikindskih bazena.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Budi human - Helena