Yunet
 

Društvo

Stanje bezbednosti na području Policijske uprave u februaru ove godine bilo je povoljno

TV Kikinda • Redakcija TV Kikinda • 19. mart 2024. •

Stanje bezbednosti na području Policijske uprave u februaru ove godine bilo je povoljno

Stanje bezbednosti na području Policijske uprave u februaru ove godine, bilo je povoljno. Prioritet u radu Policijske uprave u Kikindi bila je prevencija vršenja prekršaja i krivičnih dela, očuvanje stabilnog javnog reda i mira i potpuna zaštita života, lične i imovinske sigurnosti građana Severnobanatskog okruga.

Na području Policijske uprave u Kikindi, u februaru 2024. godine, registrovana su 132 krivična dela što čini smanjenje od 29,03%. Iz oblasti opšteg kriminala, ukupno je registrovano 117 krivičnih dela što čini smanjenje od 7,87%. Iz oblasti privrednog kriminala, otkriveno je 9 krivičnih dela, iz oblasti visokotehnološkog kriminala 2 krivična dela i iz ekološkog kriminala otkrivena su 4 krivična dela. Od ukupno 42 registrovana krivična dela sa NN učiniocem, u februaru je rasvetljeno 33,33% krivičnih dela, dok su 23 lica uhvaćena u izvršenju krivičnog dela. U februaru su podnete 24 krivične prijave zbog izvršenih dela u vezi narkotika. Registrovano je 7 krivičnih dela nasilje u porodici. Izrečena je ukupno 51 hitna mera – 35 privremenih mera zabrane kontaktiranja i prilaska žrtvi i 16 privremeno udaljenje mogućeg učinioca iz stana. Registrovano je 48 krivičnih dela protiv imovine i to 30 krađa, 15 teških krađa, 1 prevara i 2 uništenja i oštećenja tuđe stvari.

Na teritoriji Severnobanatskog okruga u februaru 2024. godini nije bilo narušavanja javnog reda i mira u većem obimu, niti težih oblika ugrožavanja lične i imovinske sigurnosti građana. Otkriveno je 13 prekršaja protiv javnog reda i mira, što je u odnosu na februar prethodne godine smanjenje za 51,85%. U oblasti bezbednosti saobraćaja u februaru 2024. godine evidentirano je 30 saobraćajnih nezgoda, što je povećanje za 15,38% u odnosu na 2023 godinu (26). U saobraćajnim nezgodama nije bilo poginulih lica, dok je 5 lica zadobilo teške telesne povrede i 14 lica zadobilo lake telesne povrede. Prilikom regulisanja i kontrole saobraćaja na putevima, kontrole učesnika u saobraćaju, vozača i vozila otkriveno je 1.630 prekršaja, što je za 17% više u odnosu na isti period prošle godine (1.397). U februaru ove godine u kontroli saobraćaja po alkoholu otkriveno je 90 prekršaja. po brzini 597, pojas 237, mobilni telefon 29 i pod dejstvom psihoaktivnih supstanci 2.

Pogranični poslovi, kretanje i boravak stranaca isuzbijanje ilegalnih migracija i trgovine ljudima

Ostvarena je efikasna zaštita državne granice i pograničnog područja, kao i dosledno sprovođenje zakona u oblasti kontrole kretanja i boravka stranaca, izdavanja putnih isprava, u upravnim poslovima i poslovima oružja i državljanstva. U februaru 2024. godine, prema stranim državljanima preduzeto je 806 mera, dok je u istom periodu 2023. godini prema stranim državljanima preduzeto 111 mera. Tokom februara realizovano je 28 dislokacija, gde je ukupno dislocirano 180 iregualrnih migranata pronađenih u zoni granične linije, koji su prevezeni i smešteni u regularne prihvatne centre KIRS-a.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Budi human - Helena