Yunet
 

Društvo

Od srca za ,,Kolevku”: Kikindski studenti u novoj humanitarnoj misiji

TV Kikinda • Redakcija TV Kikinda • 13. mart 2024. •

Od srca za ,,Kolevku”: Kikindski studenti u novoj humanitarnoj misiji

Studenti Visoke škole strukovnih studija za obrazovanje vaspitača u Kikindi, poznati po svom humanitarnom radu, ovog puta su svoju energiju i dobru volju usmerili ka onima kojima je pomoć možda i najpotrebnija. Naime, akcija koju su organizovali fokusirana je na pružanje podrške Domu za decu ometenu u razvoju „Kolevka” u Subotici. Njihova stalna posvećenost humanitarnom radu inspiracija je mnogima i dokaz da mladi ljudi mogu biti nosioci pozitivnih promena u društvu.

-„ Akcija je usmerena ka podršci ustanovi koja se bavi decom, odnosno uzrastom do 26. godina sa smetanjama u razvoju. Sa subotičkim udruženjem imamo saradnju preko naše bivše studentkinje, a njihovi članovi redovni su učesnici naših likovnih i literarnih konkursa. Na ideju smo došli da ih posetimo zajedno sa studentima, a kada se ide u goste ne ide se praznih ruku i upravo zbog toga smo pokrenuli ovu humanitarnu akciju. U dogovoru sa njihovom upravom, njima su potrebna higijenska sredstva, odnosno paste za zube, četkice, sapuni, kremice za decu. Akcija traje do 1. aprila, nakon toga će se pripremiti paketi i polovinom aprila je planirana poseta,” objasnila je dr Angela Mesaroš Živkov, direktorica VŠSSOV u Kikindi.

Prethodnog meseca u Visokoj školi strukovnih studija za obrazovanje vaspitača organizovan je prvi Dan otvorenih vrata, a već naredni održaće se za tri dana, odnosno u subotu 16. marta od 11 do 13 časova kada svi zainteresovani srednjoškolci mogu doći do škole i informisati se o radu i nastavi. Kada je reč o samom upisu predškolski smer planiran je sa 70 studenata, dok će konkurs biti raspisan krajem maja.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Budi human - Helena