Yunet
 

Društvo

Savremen način učenja poklanja autorka interaktivnih knjiga za decu Dragana Malešević

TV Kikinda • Redakcija TV Kikinda • 8. mart 2024. •

Savremen način učenja poklanja autorka interaktivnih knjiga za decu Dragana Malešević

Svim vrtićima na teritoriji grada Kikinde dodeljene su interaktivne knjige za decu sa QR kodovima čija je autorka Dragana Malešević, proferosrica Visoke škole strukovnih studija za obrazovanje vaspitača u Kikindi.

Doktorka didaktičko-metodičkih i pedagoških nauka, profesorica Visoke škole strukovnih studija za obrazovanje vaspitača u našem gradu, Dragana Malešević, autorka je interaktivnih knjiga za decu koje u sebi sadrže QR kodove. Lokalna samouprava dodelila je komplete knjiga svim vrtićima na teritoriji grada Kikinde.

-Dobili smo od Gradske kuće na poklon ove knjige koje će pomoći vaspitačima i deci u vaspitno-obrazovnom radu. Knjige su izuzetno neobične sa QR kodovima, nešto potpuno novo i nešto što je jako zanimljivo deci. Mislim da smo mi bili tihi inicijatori profesorici koja je autorka ove knjige, na neki način smo je podstakli da ovo napiše, rekla je Kristina Drljić direktorka PU „Dragoljub Udicki” Kikinda.

-Ja radim kao profesor u Visokoj školi i imamo izuzetnu saradnju sa Predškolskom ustanovom. To je jedan transfer, pravi način da nauka dođe u praksu. Na moje, ali i zadovoljstvo svih nas, deca u Kikindi će se razvijati i učiti na najsavremeniji način koji je naučno potvrđen, zaključila je Dragana Malešević autorka knjiga.

Gradonačelnik Kikinde Nikola Lukač i njegovi saradnici, prisustvovali su dodeli kompleta knjiga u vrtiću ,,Plavi Čuperak” u Kikindi. Pored poklanjanja interaktivnih knjiga, gradonačelnik je svim damama čestitao Međunarodni dan žena.

-Grad Kikinda je odlučio da pokloni knjige Predškolskoj ustanovi, što znači da će svaki vrtić imati komplet ovih interaktivnih knjiga sa QR kodovima. Mi kao grad smatramo da je investicija za obrazovanje predškolaca jako bitna i zato smo im omogućili najsavremeniji pristup učenju, dodala je Valentina Mickovski članica Gradskog veća zadužena za kulturu i obrazovanje.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Budi human - Helena