Yunet
 

Društvo

U OŠ ,,Milivoj Omorac” u Iđošu za tri godine uloženo više od 12 miliona dinara

TV Kikinda • Redakcija TV Kikinda • 6. mart 2024. •

U OŠ ,,Milivoj Omorac” u Iđošu za tri godine uloženo više od 12 miliona dinara

Da je kontinuirano ulaganje u obrazovanje na visini prioriteta lokalne samouprave i pokrajine potvrđeno je na primeru još jedne obrazovne ustanove sa teritorije grada Kikinde. Reč je o školi ,,Milivoj Omorac“ u Iđošu za koju je u protekle tri godine izdvojeno oko 12 miliona dinara.

–,, Zahvaljujući gradu Kikindi i pokrajinskom sekretartijatu za obrtazovanje, puno je uloženo u školu – prvo neko ulaganje je bilo osvetljenje koje smo radili u celoj školi i u sali, a potom ono što je bilo prioritetno bili su sanitarni čvorovi koji su bili dotrajali i ono što smo u poslednjoj i ovoj godini uradili jesu podovi u učionicama i hodnicima škole. Dobili smo od Ministarstva računarsku opremu koja je sada u funkciji a u pripremi je i informatički kabinet. Preostala je sanacija fasade na spoljašnom delu zgrade,” rekao je Aleksandar Aćimov, direktor OŠ ,,Milivoj Omorac“.

Radove su obišli pokrajinska poslanica Stanislava Hrnjak i gradonačelnik Kikinde Nikola Lukač koji su na taj način i održali obećanje da će obići sve institucije obrazovanja koje su imale podršku kako lokalne samouprave tako i Pokrajine, odnosno sektora za obrazovanje i drugih sekretarijata na nivou AP Vojvodine.

–,, Ovde smo danas obišli praktično sve ono što je rađeno u prethodne tri godine, iako i u prethodnih desetak kada sve saberemo znamo da su ovde urađene učionice, podovi, sanitarni čvoroi, kabineti…i dokaz je da ne postoji razlog da li se škola nalazi u selu ili u gradu. Svakako da smo videli šta je ono ostalo od problema i što u perspektivi treba rešavati,” dodala je Stanislava Hrnjak pokrajinska poslanica.

–,, Mislim da nema ničeg lepšeg nego kada možete da obezbedite deci koja pohađaju ovu školu bolje uslove za učenje i da zajedničkim snagama, grad, pokrajina, država ulaže u ono što je najvažnije, a to je u našu decu“, nadovezao se gradonačelnik Lukač.

Osnovna škola ,,Milivoj Omorac” trenutno broji 122 đaka sa tendencijom porasta broja učenika. Prema rečima direktora škole prilivu većeg broja učenika doprineo je konkurs resornog ministarstva vezan za kupovinu seoskih kuća.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Budi human - Helena