Yunet
 

Društvo

Udruženje ,,Vaska” sakupilo 101 kg hrane i više od 17.000 dinara za napuštene životinje

TV Kikinda • Redakcija TV Kikinda • 22. februar 2024. •

Udruženje ,,Vaska”  sakupilo 101 kg hrane i više od 17.000 dinara za napuštene životinje

Ljubitelji životinja i članovi Udruženja za zaštitu životinja ,,Vaska” udružili su snage kako bi ostvarili uspeh u humanitarnoj akciji sakupljanja hrane za napuštene životinje. Akcija je izazvala veliku pažnju i podršku sugrađana, a rezultati su bili iznad svih očekivanja. Sakupljen je 101 kilogram granula za pse, čime će se obezbediti obrok i nega za mnoge četvoronožne prijatelje koji su napušteni i bez doma. Osim toga, 25 kilograma ukusnih salamica pružiće im dodatnu radost i raznovrsnost u ishrani, kao i 200 grama poslastica. Za mace je prikupljeno 22 kilograma granula, četiri kilograma sosića i salamica kao i novčani prilog nešto veći od 17.000 dinara.

-„ Ovo nam je prva javna akcija na trgu koju smo pokrenuli, najavili smo je pre 14 dana da građani mogu da se spreme i da nam pomognu. Želimo da omasovimo udruženje, potrebni su nam volonteri jer svakog dana dobijamo pozive da pomognemo sve većem broju životinja. Radimo pomoću štapa i kanapa, međutim kada vidite da ste nekoj životinji pomogli, onda vam je puno srce i to vas vuče da idete dalje,” rekla je za TV Kikinda, predsednica Udruženja za zaštitu životinja ,,Vaska”.

Udruženje za zaštitu životinja Vaska trenutno brine o 22 napuštenih životinja od kojih je jedan invalidni pas smešten u pansionu. Zainteresovani sugrađani I narednih dana mogu da donesu svoje donacije i novčani prilog u ulicu Miloša Velikog broj 72, uz prethodnu najavu porukom putem fejsbuk stranice Udruženja za zaštitu životinja Vaska. Kikindske šapice će im sigurno biti zahvalne, napominju iz udruženja.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Budi human - Helena