Yunet
 

Društvo

Stvaranje mostova prijateljstva: Kikinda i Jaslo potpisali Sporazum o partnerstvu

TV Kikinda • Redakcija TV Kikinda • 19. februar 2024. •

Stvaranje mostova prijateljstva: Kikinda i Jaslo potpisali Sporazum o partnerstvu

U svečanoj sali Gradske kuće upriličeno je potpisivanje Sporazuma o partnerstvu sa poljskim gradom Jaslo čime je napravljen značajan korak ka jačanju međunarodne saradnje i razvoju bilateralnih odnosa. Sporazum otvara vrata za sprovođenje zajedničkih projekata u oblastima obrazovanja, kulture, sporta, turizma i ekonomije.

-„ Veoma sam srećan i počastvovan što sa projektnim aktivnostima možemo da započnemo sa Kikindom. Verujem da će to doneti pozitivne efekte za oba grada u raznim oblastima. Naš grad ima bogatu istoriju verujemo da će naše poznanstvo doneti pozitivne odnose za naše gradove. Počeli smo sa sportskim aktivnostima, ali želimo da istražujemo i u domenima kulture i pogledu investicija, učeničkih razmena i slično,” rekao je Rišard Pabian, gradonačelnik Jasla.

-„Siguran sam da sve ono što u nekim narednim godinama dolaze jeste još bolja i kvalitetnija saradnja dva grada, u sportskom, poljoprivrednom, kulturnom, umetničkom i turističkom smislu i da će stanovnici Jasla rado dolaziti u naš grad jer su i njihovi predstavnici imali ovde šta da vide,” nadovezao se gradonačelnik Kikinde Nikola Lukač.

Specifični projekti i inicijative koji će proisteći iz ovog partnerstva tek će biti definisani, ali očekivanja su velika jer će zajednički rad ne samo unaprediti život svojih građana, već i doprineti jačanju veza između Srbije i Poljske.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Budi human - Helena