Yunet
 

Društvo

Grad Kikinda u ovoj godini podržao program Narodne kuhinje sa 15,5 miliona dinara

TV Kikinda • Redakcija TV Kikinda • 2. februar 2024. •

Grad Kikinda u ovoj godini podržao program Narodne kuhinje sa 15,5 miliona dinara

Već 30 godina, Crveni krst u Kikindi kontinuirano upravlja programom Narodne kuhinje, pružajući obroke i lanč pakete za otprilike hiljadu ljudi, uz stalno obezbeđivanje potrebnih namirnica. Lokalna samouprava je program Narodne kuhinje prethodne godine podržala sa 14, 5 miliona dinara, dok je za ovu godinu taj iznos uvećan za još million dinara.

-„ Program Narodne kuhinje u Crvenom krstu funkcioniše od 1993. godine, obzirom da smo ovu godinu započeli sa istim brojem korisnika kao i prethodne godine. Kapacitet je do 550 kuvanih obroka sa hlebom za korisnike u gradu kao i za 410 korisnika koji žive na selima, a kojima se distribuiraju lanč paketi. Takođe, Crveni krst Srbije obezbeđuje potrebne namirnice za kuvane obroke i brašno za pripremu hleba, obzirom da u okviru programa posluje u pekara Crvenog krsta koja proizvodi hleb“, rekla nam je sekretarka Crvenog krsta Kikinda Danijela Bljeljac.

Uz podelu lanč paketa realizuju se i brojni drugi programi kojima se pomažu najugroženiji i najsiromašniji sugrađani putem akcija solidarnosti tokom čitave godine poput sakupljanja polovne i nove garderobe i obuće, podrška roditeljstvu, jedan paketić puno ljubavi kao i izdavanje bolničkih i ortopedskih pomagala sugrađanima u potrebi.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Budi human - Helena