Yunet
 

Društvo

U Gradskoj kući podeljeno 134 bebi paketa

TV Kikinda • Redakcija TV Kikinda • 31. januar 2024. •

U Gradskoj kući podeljeno 134 bebi paketa

U svečanoj sali Gradske kuće, danas je organizovana prva akcija podele bebi paketa za 134 mališana rođena od oktobra do decembra 2023. godine. Akcija ima za cilj podršku novopečenim roditeljima pružajući im neophodne potrepštine za prve bebine dane. Bebi paketi, čija je vrednost procenjena na oko 8.000 dinara, sadrže sve ono najpotrebnije za prve bebine dane – .torbu, peškir, radosnicu i multifunkcionalnu stolicu. Da ovakva podrška roditeljima mnogo znači potvrđuju nam Marina Pomorišac, majka četvoromesečnog Strahinje, Jelena Ćulibrk, majka dvomesečne Marije i Hermina Kostić, majka bliznakinja Iskre i Srne stare tri meseca.

-„ U današnje vreme svaka vrsta podrške mnogo znači, tako da super, odlično što postoje ovakve akcije. Zaposlena sam, a planiramo još jednog batu“, rekla nam je Hermina.

Prisutne roditelje i najmlađe sugrađane je pozdravio gradonačelnik Nikola Lukač sa saradnicima.

-„ Moram napomenuti – džaba nam i brza saobraćajnica, nova fabrika vode, novi investitoti, ako ne budemo imali vas kao roditelje i dečicu koja će sutra živeti u ovoj našoj Kikindi“, istakao je Lukač.

Podela bebi paketa samo je jedna u nizu mera iz domena populacione politike koju spovodi lokalna samouprava. Kada je reč o budžetskim sredstvima koja se izdvajaju u ove namene, od ukupnog budžeta koji se izdvaja i predviđen za finansiranje mera socijalne zaštite, putem programa namenjog brizi o deci i porodici na godišnjem nivou izdvaja se više od 54 miliona dinara.

-„ Ovo je jedna od najlepših i najznačajnijih mera iz domena populacione politike na obostrano zadovoljstvo – nas zaposlenih u Gradskoj upravi i roditelja . To je na neki način jedan naš vid zahvalnosti, ali ujedno želimo i da čestitamo roditeljima na njihovim prinovama“, predočila je zamenica gradonačelnika Kikinde Dijana Jakšić Kiurski.

Prema podacima Matičarske službe, prethodne godine u Kikindi su rođene 422 bebe.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Budi human - Helena