Yunet
 

Društvo

Pogledajte oktobarski račun za gas – tu je vidljiv razlog uvećanja decembarskog računa

TV Kikinda • Redakcija TV Kikinda • 18. januar 2024. •

Pogledajte oktobarski račun za gas – tu je vidljiv razlog uvećanja decembarskog računa

Brojni sugrađani potražili su na šalteru „Srbijagasa” u Kikindi objašnjenje zašto je decembarski račun uvećan.

Od kad su na kućne adrese i Kikinđana počeli da pristižu računi „Srbijagasa”, i na šalteru kikindskog preduzeća nastale su velike gužve. Građani dolaze po informaciju, a neretko dolazi i do neprimerenog izražavanja. Potrošači koji su izmirili troškove za gas u oktobru prilikom plaćanja u novembru, a koji je bio umanjen za određeni iznos, a zatim u decembru podmirili račun za novembar, sada su suočeni s neočekivanim povećanjem iznosa na računima za potrošnju u decembru.

Ispred šaltera JP „Srbijagasa” zatičemo sugrađanina koji situaciju ovako opisuje:

Nešto je malo veći iznos na računu, nije problem u iznosu, video sam gde je greška nego je uračunata zatezna kamata račun sam platio na vreme, samo sam zato došao. Video sam sam zašto je došlo do greške. Neki ljudi ne mogu da prihvate, mada jeste greška što nismo uočili da imamo “pretplatu”. Ali došao sam jer mislim da nemaju pravo da iskažu zateznu kamatu, zato sam došao,, zaključuje naš sugrađanin.

Ovim povodom saopštenjem za javnost obratio se „Srbijagas”. U njemu se navodi:

„Obaveštavamo potrošače da su decembarski računi koje je za domaćinstva izdao JP „Srbijagas“ ispravni. Do nedoumica je došlo zbog pomeranja roka plaćanja (zbog štrajka Pošte) računa za oktobar 2023. godine. Navedenim pomeranjem roka plaćanja oktobarskih računa sa 16.11.2023. na 15.12.2023. potrošači koji su izmirili svoja dugovanja za oktobar 2023. zaključno sa 30.11.2023. na novembarskom računu dobili su iskazanu pretplatu, samim tim je i dug za novembar umanjen za iznos pretplate.

Zbog ovih okolnosti je veliki broj potrošača uplatio umanjen iznos za novembar. Nakon 15.12.2023. navedena pretplata je postala dugovanje za oktobarski račun i kao takva, nalazi se na računima za decembar,“ stoji u obaveštenju na zvaničnom sajtu JP Srbijagasa, objavljenom 16. januara 2024. godine.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Budi human - Helena