Yunet
 

Društvo

Ostvaren cilj korisnika „Naše kuće” za prošlu godinu

TV Kikinda • Redakcija TV Kikinda • 4. januar 2024. •

Ostvaren cilj korisnika „Naše kuće” za prošlu godinu

Kikinda na webu . ŽivotOni su korisni: ostvaren cilj korisnika „Naše kuće” za prošlu godinu – sublimacioni štampač pušten u radOn 4 januara, 2024 by Ljiljana Pancel

Ostvaren je cilj korisnika „Naše kuće” za 2023.godinu. Kupili su sublimacioni štampač i uveliko krenuli da prodaju proizvode. Svi su uključeni, što je i bila prvobitna zamisao, a ovaj vid socijalnog preduzetništva mogao bi doneti mnoge benefite.

„Vulkanizerska drama“ – predstava koju su kreirali pa potom i odigrali dva puta korisnici „Naše kuće“ bila je usmerena ka kupovini sublimacionog štampača. Taj cilj je i ostvaren.

– To se dogodilo jula, tada smo od prikupljenih sredstava kupili ovaj štampač. Onda smo počeli da učimo, i mi zaposleni a onda i korisnici. Oni su ozbiljno pristupili svemu . Sve su brzo savladali, počeli smo da štampamo šolje, majice i cegere i to smo predstavili sugrađanima na novogodišnjem bazaru, kažeNikoleta Pavlov, v.d. direktora Centra za pružanje usluga socijalne zaštite „Naša kuća“

Proizvodi nastaju sa pažljivom uključenošću korisnika. Marijana nam objašnjava kako nastaju cegeri.

Pečemo papir pa ga stavimo u ceger pa stavimo na torbu i zapečemo i onda skinemo papir, nije teško. A nazabavnije je kada skidamo papir da vidimo šta smo uradili, kaže korisnica Centra za pružanje usluga socijalne zaštite „Naša kuća“ Marijana Gubačko.

Ceo poduhvat je imao viši cilj, pokretanje socijalnog preduzeća što podrazumeva poslovanje sa idejom da se putem ulaganja profita nastalog putem prodaje proizvoda ili usluga ispuni jasna društvena misija. U ovom slučaju to je – da se korisnici naše kuće osećaju korisnim pripadnicima društva.

– Oni jesu takva kategorija koju teško da će neko da zaposli i mi smo tu da im pomognemo da se ostvare, da mogu da kao pojedinci doprinesu i da nešto ostvare, ističe Nikoleta Pavlov.

Oni su zajedno uspeli da svoju viziju pretvore u realnu ideju, a na nama je da im na tom putu pomognemo. Zato kada imate priliku i vidite korisnike „Naše kuće“ kako prodaju svoje proizvode, ukoliko ste u mogućnosti – kupovinom ih nagradite.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Budi human - Helena