Yunet
 

Društvo

OŠ „Petar Kočić” proslavila 77. rođendan

TV Kikinda • Redakcija TV Kikinda • 24. mart 2023. •

OŠ „Petar Kočić” proslavila 77. rođendan

U programu upriličenom povodom dana škole u Nakovu, najpre je upućena poruka đacima jedne od najznačajnijih ličnosti srpske književnosti na početku 20. veka, Petra Kočića, po kome škola i nosi ime.

Ovogodišnji dan škole 77. po redu dočekan je sa identičnim brojem đaka.

– Svake godine je sve manje učenika, ali uspevamo da upriličimo zanimljiv program. Sa velikim zadovoljstvom dočekujemo i roditelje i goste da obeležimo ovu našu malu svečanost, rekla je Ljiljana Janjilović, direktorica OŠPetar Kočić .

Najpre želim da čestitam dan škole učenicima i zaposlenima i poželim uspeha u radu. Ono što karakteriše ovu školu je ulaganje u obrazovanje učenika i njihove aktivnosti i ne čudi što ostvaruju zapažene rezultate u takmičenjima, ističeValentina Mickovski, članica gradskog veća zadužena za obrazovanje i kulturu.

Gradonačelnik je ukazao na činjenicu da školstvo u Nakovu doseže znatno dalje u prošlost iako se dan škole proslavlja po 77 put. Čestitao je đacima i zaposlenima njihov dan.

– Vi ste jedan kvalitetan kolektiv, dobra škola. Siguran sam da ćemo u narednom periodu puno učiniti, daćemo sve od sebe da bude više dece u Nakovu i da osetite boljitke našeg rada za Vas, rekao je sa bine okupljenima Nikola Lukač, gradonačelnik.

Đaci su prikazali talenat za glumu, pesmu, recitaciju, i naravno muziku.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Budi human - Helena