Yunet
 

Društvo

Vredna priznanja za Predškolsku ustanovu

TV Kikinda • Redakcija TV Kikinda • 17. mart 2023. •

Vredna priznanja za Predškolsku ustanovu

Predškolska ustanova „Dragoljub Udicki“ na 18. Međunarodnom sajmu obrazovanja „Putokazi“ održanom u Novom Sadu nagrađena je sa zlatnom poveljom i tri zlatne medalje. Ovo je prvi put, od kada postoji Predškolska ustanova, da su dobijena ovako značajna priznanja, a sve to zahvaljujući zaposlenima, deci i roditeljima, istakla je direktorica Kristina Drljić na prijemu u kabinetu gradonačelnika Nikole Lukača.

Realizacija novog programa u Predškolsku ustanovu započeta je pre tri godine i nalazi se u poslednjoj fazi dodao je pedagog Robert Vunjak. Posao je bio težak i mukotrpan, ali se došlo do cilja da se po novom programu radi u svih 18 vrtića i 74 vaspitno-obrazovne grupe.

Čestitajući na uspehu gradonačelnik Lukač rekao je da je ponosan na sve zaposlene u Predškolskoj ustanovi koji čuvaju tradiciju predškolskog obrazovanja u našoj sredini.

Predstave za decu pripremaju se po pola godine i vaspitači za to izdvoje vreme nakon posla. Pored onih koji su na sceni tu su i vaspitači koji pripremaju kostime, scenografiju, ali i sve ostalo kako bi komad uspeo. Ministarstvu prosvete, nauke i tehnološkog razvoja poslat je CD sa predstavama koji je dao preporuku za njihovo izvođenje.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Budi human - Helena
Privredna akademija Novi Sad