Yunet
 

Društvo

Značaj prevencije nasilja na društvenim mrežama

TV Kikinda • Redakcija TV Kikinda • 16. mart 2023. •

Značaj prevencije nasilja na društvenim mrežama

U svetu u kom su društvene mreže postale sastavni deo našeg svakodnevnog života, važno je da znamo kako da se zaštitimo od potencijalnih opasnosti koje one sa sobom nose. S tim u vezi, Igor Jurić, osnivač i direktor Centra za nestalu i zlostavljanu decu održao je predavanje o prevenciji nasilja na društvenim mrežama namenjeno đacima i roditeljima.

Društvene mreže su postale neizostavan deo života mnogih ljudi širom sveta. Od povezivanja sa prijateljima i porodicom do pronalaženja posla i zabave, ove platforme nude mnoge prednosti. Međutim, kao i sa svim drugim stvarima u životu, postoje i potencijalne opasnosti koje vrebaju sa društvenih mreža, poput sajberbulinga, odnosno zlostavljanja putem interneta. U cilju sprečavanja ovakvog i drugih oblika nasilja, Igor Jurić, osnivač i direktor Centra za nestalu i zlostavljanu decu, održao je predavanje u Kulturnom centru, Domu učenika „Nikola Vojvodić” i u OŠ „Vuk Karadžić” namenjeno đacima i roditeljima gde je govorio o načinima na koje se može zaštititi.

Održavanju radionica ispred Gradske uprave prisustvovala je Valentina Mickovski, članica Gradskog veća za kulturu i obrazovanje. Na kraju, važno je da svi korisnici društvenih mreža budu svesni da su njihove aktivnosti na internetu javne i mogu biti pristupačne drugim ljudima. Zbog toga, moramo biti pažljivi sa onim što delimo i kako se ponašamo na društvenim mrežama.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Budi human - Helena