Yunet
 

Društvo

Otvara se nova psihodramska terapijska grupa

TV Kikinda • Redakcija TV Kikinda • 28. februar 2023. •

Otvara se nova psihodramska terapijska grupa

Otvara se nova psihodramska terapijska grupa u Kikindi, namenjena ličnom rastu i razvoju u koju se mogu uključiti sve punoletne osobe koje žele da bolje upoznaju sebe,svoje potrebe i emocije,rade na poboljšanju međuljudskih odnosa,ličnom i profesionalnom ostvarivanju i koje su spremne za kontinuiran rad u grupi. Šta je psihodrama i kako ona zapravo deluje na psihofizičko zdravlje ljudi za našu televiziju otkriva dr Nebojša Baba, psihijatar, psihodramski terapeut i edukator ” Instituta za psihodramu ” u Beogradu.

Svi mi imamo u životu imamo neku svoju ulogu – neka nam je nametnuta, a neka dodeljena – uloga deteta, supružnika ili para, profesionalca ili šefa na poslu. Sve te uloge se razlikuju i u svakoj smo na neki način drugačiji od drugih. Postoji takođe i mogućnost da smo se zaglavili u nekoj od tih uloga, zbog kojih vrlo često nastaju konflikti i nerešeni odnosi. Jedan od oblika kako možemo sagledati aktuelne životne situacije i odnose iz druge perspektive, povezati sadašnje situacije sa njihovim korenima u prošlosti,razvijati nove uloge koje nam nedostaju za adekvatno prilagođavanje spoljašnjem svetu,ili čak menjati stare uloge kojima nismo zadovoljni je psihodrama, koja uskoro počinje sa radom u Specijalističkoj lekarskoj ordinaciji iz oblasti psihijatrije Dr Baba.

Iako na prvi pogled deluje zastrašujuće činjenica da se otvaramo i delimo naše životne situacije sa drugim članovima grupe,prethodno se u grupi radi na razvijanju povezanosti, poverenja,sigurnosti i podržavajućeg okruženja. U svojoj ordinaciji najčešće se susreće sa pacijentima koji imaju različite oblike anksioznosti koji kako kaže samo predstavljaju reakciju na komplikovane uslove života. Psihodramska grupa će se održavati jednom nedeljno, ponedeljkom od 19 do 21h u prostorijama ” Specijalistička lekarska ordinacija iz oblasti psihijatrije Dr Baba” u Hajduk Veljkovoj ulici broj 53 u Kikindi. Više informacija na tel 069/5049155.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Budi human - Helena