Yunet
 

Društvo

Komunalna infrastruktura i nedostatak lekara prioriteti za rešavanje u severnom Banatu

TV Kikinda • Redakcija TV Kikinda • 9. februar 2023. •

Komunalna infrastruktura i nedostatak lekara prioriteti  za rešavanje u severnom Banatu

Miroslav Dučić na funkciju načelnika Severnobanatskog okruga postavljen je 22. decembra na sednici Vlade Srbije, a zamenio je Milivoja Linjačkog koji je podneo ostavku. Dučić je do sada bio član Gradskog veća i na poslednjem skupštinskom zasedanju razrešen je ove dužnosti. Protekli period novi načelnik Okruga iskoristio je da poseti svih pet opština severnog Banata: Sentu, Adu, Kanjižu, Čoku i Novi Kneževac i da se predstavnicima lokalnih samouprava razgovara o problemima i načinima njihovog rešavanja.

Cilj novog načelnika je da se do rešenja za probleme u okrugu dolazi brže. Dučić napominje da su problemi u svih šest lokalnih samouprava slični. Migranstka kretanja i bezbednost građana takođe je jedan od prioriteta. Pripadnici Minstarstva unutrašnjih poslova imali su opsežne akcije suzbijanja ilegalnih migracija, a najviše ih je bilo na teritorijama opština Novi Kneževac i Kanjiža.

Najveći odliv stanovništva beleži se u Senti, u Adi su preduzetničke radnje odlično razvijene, dok je Čoka najnerazvijenija u okrugu. Stoga cilj i jeste da se mladi zadrže u svojim rodnim mestima, ali i povratak onih koji su na privremenom radu van Srbije. Jedna od dužnosti načelnika je da usklađuje rad republičkih i lokalnih inspekcija. U inspekcijim službama trenutno su zaposlena 24 inspektora.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Budi human - Helena