Yunet
 

Društvo

Pažljivo u saobraćaju: Petaci učili o bezbednosti na drumovima

TV Kikinda • Redakcija TV Kikinda • 29. oktobar 2022. •

Pažljivo u saobraćaju: Petaci učili o bezbednosti na drumovima
Društvo . Kikinda na webu . ObrazovanjePažljivo u saobraćaju: Petaci učili o bezbednosti na drumovimaOn 29 oktobra, 2022 by Miroslava Obadić

Koliko je važno da o pravilima i učešću u saobraćaju učimo od malih nogu, pokazao je i edukativni program koji je održan u OŠ ,,Vuk Karadžić“. Preko 130 učenika petog razreda iz tri kikindske škole, učestvovalo je u teorijskom i praktičnom Treningu za bezbednu vožnju biciklista koji je održan u ovoj obrazovnoj ustanovi, u organizaciji Agencije za bezbednost saobraćaja Republike Srbije i saradnji sa Savetom za bezbednost saobraćaja grada Kikinde.

Pored ove akcije koja se sprovodi širom Srbije, Agencija za bezbednost saobraćaja organizuje i tribine za mlade i odrasle osobe, traktoriste, kao i aktelnu predstavu „Pažljivkova pravila u saobraćaju“ u preko 70 lokalnih samouprava.

U proteklih pet godina na drumovima u kikindskoj opštini smrtno je stradalo petoro biciklista, od kojih je jedno dete, dok je 25-oro ljudi u istom periodu izgubilo živote, a 677 je povređeno u saobraćajnim nezgodama. Upravo su ovakve i slične akcije dobar način da se deci, ali i odraslima skrene pažnja na važnost bezbednog učestvovanja u saobraćaju.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Budi human - Helena