Yunet
 

Društvo

Gerontološki centar Kikinda korisnik je programa „Javni radovi” NSZ

TV Kikinda • Redakcija TV Kikinda • 29. oktobar 2022. •

Gerontološki centar Kikinda korisnik je programa „Javni radovi” NSZ

Gerontološkicentar Kikinda korisnik je ovogodišnjeg programa „Javni radovi“ koji ove godine zajedničkim sredstvima finansiraju Grad Kikinda i Nacionalna služba za zapošljavanje. Najvažnija insitutcija u gradu koja zbrinjava stara lica, je po ovom pozivu angožavala 3 lica sa invaliditetom. Njihov posao tokom 4 meseca je da se bave održavanjem i zaštitom životne sredine. Najpre da uređuju dvorište i park u kome korisnici doma provode vreme ili primaju posete. Za samu insituciju je to važno kako bi se kroz uređenje zelenih površina poboljšala usluga i stvorilo lepše okruženje za korisnike. Inače, Gerontološki centar Kikinda dugogodišnji je korisnik prvenstveno ove mere zapošljavanja, ali i drugih programa Nacionalne službe za zapošljavanje.

NSZ Filijala Kikinda bila je posrednik pri izboru angažovanih lica, a deo njih bio je angažovan i u prethodnim javnim radovima, te su kao dobri radnici ponovo traženi.

Najpre se procenjuje njihova radna sposobnost i ispituje volja za prihvatanjem ovakvog vida angažovanja. Nadoknada za puno radno vreme iznosi 22.000 neto, uvećana za pripadajući porez i doprinose za obavezno socijalno osiguranje.Navedena naknada obuhvata i troškove dolaska i odlaska sa rada.

Ove godine su po programu javnih radova nova lica angažovale mesne zajednice, druge budžetske insitucije, recimoSC “Jezero“, zatim Narodna biblioteka „Jovan Popović“, Centar socijalne zaštite „Naša kuća“, ali i sportska, i druga udruženja poput Teniskog kluba.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Budi human - Helena
Privredna akademija Novi Sad