Yunet
 

Društvo

,,Naša kuća” i VŠSSOV u Kikindi krunisali saradnju

TV Kikinda • Redakcija TV Kikinda • 28. oktobar 2022. •

,,Naša kuća” i VŠSSOV u Kikindi krunisali saradnju

Studenti Visoke škole strukovnih studija za obrazovanje vaspitača pomoćiće korisnicima Centra za pružanje usluga socijalne zaštite Naša kuća da se lakše uključe u gradske aktivnosti, manifestacije, sportske aktivnosti i tako doprinesu lokalnoj zajednici. Reč je o pilot projektu koji realizuje jedina državna visokoškolska ustanova sa teritorije celog okruga i Centar za pružanje usluga socijalne zaštite, a u cilju unapređenja kvaliteta života korisnika u sredini u kojoj žive.

Kako bi se zaštitilo jedno od osnovih prava osoba sa invalidtetom, a koje podrazumeva ravnopravno učešće u kulturnom životu, rekreaciji, sportu i drugim aktivnostima u slobodno vreme Centar za pružanje usluga socijalne zaštite ,,Naša kuća“ potpisao je sporazum o saradnji sa Visokom školom strukovnih studija za obrazovanje vaspitača u Kikindi, čime je praktično započeto pilotiranje nove inovativne usluge u socijalnoj zaštiti u celoj zemlji.

Ana Vukobrat, master assitent na Visokoj školi strukovnih studija za obrazovanje vaspitača u Kikindi zadužena za oblast pedagoških nauka dodaje da na osnovu svog dosadašnjeg iskustva kroz dvogodišnji stručan rad, apsolutno razume potrebe i probleme sa kojima se korisnici susreću.

U pilot projekat koji bi trebao da zaživi i u narednom periodu uključena su tri studenta treće godine vaspitač predškolskog uzrasta. To su Aleksandra Golić, Jelena Daljev i Ognjen Lukić. U dnevnom boravku centra za pružanje usluga socijalne zaštite ,,Naša kuća“ ima 27 korsnika.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Budi human - Helena
Privredna akademija Novi Sad