Yunet
 

Društvo

Svečani prijem za 44 studenta master strukovnih studija

TV Kikinda • Redakcija TV Kikinda • 22. oktobar 2022. •

Svečani prijem za 44 studenta master strukovnih studija

Nova akademska godina danas je započeta i za studenete prve godine master strukovnih studija u Visokoj školi strukovnih studija za obrazovanje vaspitača. Od njih 44 prvi put, dvoje imaju priliku da studiraju o trošku države.

Svečanim prijemom održanim u amfiteatru najstarije akreditovane državne ustanove za obrazovanje vaspitača profesori i studenti poželeli su dobrodošlicu za 44 studenta master strukovnih studija. Ono što je novina od ove školske godine, jeste to da je Ministarstvo prosvete odobrilo dva budžetska mesta.

Dodala je da je i ove godine zainteresovanost bila velika.

Upravo jedna od tih studentkinja je i Jelena Pantelić iz Novog Sada koja je osnovne studije završila upravo u ovoj obrazovnoj ustanovi, a potom upisala i master.

Svečanom prijemu ispred Gradske uprave prisustvovala je Valentina Mickovski, članica Gradskog veća za kulturu i obrazovanje.

Inače Visoka škola strukovnih studija za obrazovanje vaspitača u Kikindi u saradnji sa Centrom za pružanje usluga socijalne zaštite ,,Naša kuća“ započela je projekat vezan za pilotiranje inovativne usluge u socijalnoj zaštiti. Studenti škole pomoći će korisniima Centra da se lakše uključe u aktivnosti u lokalnoj zajednici.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Budi human - Helena