Yunet
 

Društvo

Ministarstvo prosvete odobrilo udžbenik ,,Digitalni svet 3″

TV Kikinda • Redakcija TV Kikinda • 18. oktobar 2022. •

Ministarstvo prosvete odobrilo udžbenik ,,Digitalni svet 3″

Prosvetni radnici Gordana Rackov i Arpad Pastor tvorci su udžbenika ,,Digitalni svet 3” izdavačke kuće ,,Vulkan znanje“ koji je namenjen đacima trećeg razreda osnovne škole. Učitelji koji se opredele za ovaj udžbenik stiču pravo na besplatan seminar koji će im olakšati korišćenje ovog i prethodnog udžbenika.

Udžbenik ,,Digitalni svet 3“ namenjen đacima trećeg razreda osnovne škole odobren od strane Ministarstva prosvete i tehnološkog razvoja ugledaće svetlost dana pod okriljem izdavačke kuće ,,Vulkan znanje“. Njegovi autori su profesor informatike Arpad Pastor i profesorica razredne nastave i direktorica OŠ ,,Sveti Sava“ Gordana Rackov. Predmet Digitalni svet nastao je kao posledica strategije razvoja Republike Srbije u obrazovanju koje obuhvataju digitalne kompetencije stanovništva i kojim se podrazumeva pravilna upotreba informaciono-komunikacionih tehnologija.

Uz štampano, postoji i digitalno izdanje udžbenika, koji u sebi sadrži 3D animacije kao i video i audio-zapise i interaktivne testove. Inače, udžbenik ,,Digitalni svet 1“ istih autora osvojio je zlatnu medalju na evrpskom takmičenju udžbenika – BELMA u kategoriji udžbenika prvih i drugih razreda.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Budi human - Helena