Yunet
 

Društvo

NIS za Kikindu izdvojio 17 miliona dinara – ulaganja u nove nade

TV Kikinda • Redakcija TV Kikinda • 17. oktobar 2022. •

NIS za Kikindu izdvojio 17 miliona dinara – ulaganja u nove nade

NIS je objavio rezultate konkursa u okviru programa “Zajednici zajedno”, koji se od 2009. godine realizuje u saradnji sa lokalnim zajednicama širom Srbije, a ovogodišnji program pod sloganom “Da se nove nade rode” posvećen je reproduktivnom zdravlju i povećanju nataliteta. Za Kikindu je kao i prethodnih godina opredeljeno 17 miliona dinara, a sredstva će biti uložena u Dom zdravlja i Opštu bolnicu Kikinda.

Za Opštu bolnicu planirana je nabavka dve ginekološke stolice prilagođene i osobama sa invaliditetom, dva CTG aparata i transportnog inkubatora u vrednosti nepunih 6,5 miliona dinara.

I Dom zdravlja će od dobijenih sredstava nabaviti ginekološku stolicu takođe prilagođenu i osobama sa invaliditetom, zatim četiri električna dvosekcijska kreveta za preglede, autoklav, ultrazvučni aparat, dva kolposkopa i pet aparata za sterilizaciju. Vrednost investicije je skoro 10,5 miliona dinara, a ovakvo ulaganje značajno će doprineti povećanju nivoa zdravstvene zaštite koje se bave reproduktivnim zdravljem u cilju blagovremene dijagnostike i lečenja što direktno doprinosi povećanju nataliteta.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Budi human - Helena