Yunet
 

Društvo

Vatrogasci dobili nove uniforme i opremu

TV Kikinda • Redakcija TV Kikinda • 12. oktobar 2022. •

Vatrogasci dobili nove uniforme i opremu

Dobrovoljnim vatrogasnim društvima sa teritorije grada Kikinde uručeno 35 paketa novih uniformi u vrednosti preko 5 miliona dinara. Donaciju za vatrogasce obezbedili su Pokrajinski sekretarIjat za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo i MUP, uz podršku lokalne samouprave.

Kako bi Sektor za zaštitu i spasavanje bio unapređen, a građani sigurniji, Ministarstvo unutrašnjih poslova je uz Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu, šumarstvo i vodoprivredu i lokalnu samoupravu obezbedilo 35 paketa nove uniforme i opreme za vatrogasce. Ukupna vrednost donacije iznosi preko pet miliona dinara, a osim dobrovoljnog vatrogasnog društva iz našeg grada, opremu su dobila i društva u Nakovu, Ruskom Selu i Mokrinu.

Realizacijom današnje donacije, nastavljena je dobra saradnja na svim nivoima, poručio je Miroslav Dučić, član Gradskog veća za komunalnu infrastrukturu i vanredne situacije.

Pored kontinuiranih ulaganja, a u cilju podizanja energetske efikasnosti na značajniji nivo,u narednom periodu planirana je rekonstrukcija sadašnjih prostorija Dobrovoljnog vatrogasnog saveza u Kikindi.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Budi human - Helena