Yunet
 

Društvo

Usvojen rebalans budžeta: Gradska kasa uvećana za 164,5 miliona dinara

TV Kikinda • Redakcija TV Kikinda • 7. oktobar 2022. •

Usvojen rebalans budžeta: Gradska kasa uvećana za 164,5 miliona dinara

Rebalansom budžeta grada Kikinde, koji je usvojen na današnjoj sednici, gradska kasa uvećana je za oko 164, 5 miliona dinara ili 5 odsto. To znači da od projektovanih oko 3,2 milijarde, budžet grada sada iznosi 3 milijarde i 407 miliona dinara.

Korekcija budžeta grada Kikinde sa projekcijama na 2023. i 2024. godinu, drugi put po redu ove godine, bila je neminovnost, do koje se došlo usled promena na svetskom tržištu.

Oko 15 odsto korekcija budžeta odnosi se na stalne troškove koji su poskupeli u prethodnom periodu, poput vode, struje, daljinskog grejanja i drugih energenata. Od javnih preduzeća, subvenciju u iznosu od 39 miliona dinara dobilo je JP “Kikinda”, dok je “Toplani”, koja je od projektovanih 30 miliona dinara, realizovala 18 miliona, toliko i ostavljeno.

V.d. direktora JP “Kikinda”, Čedo Gvero, naglasio je da je Programom 6, koji sledi u budućnosti, predviđena kompletna rekonstrukcija pogona otpadnih voda, koji će se, kao I fabrika vode, raditi u saradnji sa nemačkom KFW bankom, Projekat je vredan oko 8 miliona evra, a idejno-tehnička dokumentacija trebalo bi da bude gotova do 2023. godine.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Budi human - Helena