Yunet
 

Društvo

Predstavnicima grada Kikinde uručeno priznanje na manifestaciji “Dani porodice” u Perlezu

TV Kikinda • Redakcija TV Kikinda • 5. septembar 2022. •

Predstavnicima grada Kikinde uručeno priznanje na manifestaciji “Dani porodice” u Perlezu

Predstavnici lokalne samouprave grada Kikinde učestvovali su na drugoj po redu manifestaciji ”Dani porodice” u Perlezu na kojoj je više od 40 gradova i opština izlagalo svoje mere pronatalitetne politike. Uz bogat prateći program, proglašene su i najuspešnije lokalne samouprave sa najboljim merama za zaštitu porodice među kojima se Kikinda našla na visokom trećem mestu. Kako se navodi na zvaničnom sajtu grada Kikinde, za brigu o porodici, socijalnu i dečju zaštitu, ali i pronatalitetnu politiku godišnje iz gradskog budžeta izdvaja se preko 150 miliona dinara. Takođe, sredstva se izdvajaju i za pomoć parovima prilikom odlaska na vantelesnu oplodnju, akciju „Bebi klub“ i pakete pomoći za novorođenčad, roditeljske dodatke, nezaposlene porodilje, besplatne užine u vrtićima i osnovnim školama, besplatan boravak u vrtiću za treće dete, učenike prvih razreda kojima su obezbeđeni udžbenici kao i kompletan školski pribor. Grad za lične pratioce dece sa smetnjama u razvoju izdvaja godišnje 19 miliona dinara. Pored toga, obezbeđen je besplatan prevoz srednjošlocima i vrhunskim sportistima, regresiran prevoz studentima, za čiji je program stipendiranja obezbeđeno 11 miliona dinara. Manifestaciji su prisustvovali Dijana Jakšić Kiurski, zamenica gradonačelnika, predsednik Gradskog parlamenta, Mladen Bogdan i Ramona Tot, članica Gradskog veća.

Osvojeno treće mesto u izuzetno jakoj konkurenciji gradova i opština u Srbiji, prema rečima Dijane Jakšić Kiurski, zamenice gradonačelnika, rezultat je kontinuiranog i uspešnog sprovođenja mera socijalne zaštite kada je reč o porodici i ujedno predstavlja dodatni podstrek i motivaciju za kretanje u istom pravcu kako bi briga o porodici, deci i najugroženijim kategorijama stanovništva i dalje bila u samom vrhu nacionalne strategije razvoja našeg društva, navela je između ostalog Jakšić Kiurski.

U okviru manifestacije, nagrađeni su najbolji učesnici na likovnom konkursu na temu porodice kao i bračni parovi sa najviše godina braka.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Budi human - Helena