Yunet
 

Društvo

Ekipa “Plava laguna” predstavljaće Kikindu u finalu “Inviktus čelendža” u Novom Sadu

TV Kikinda • Redakcija TV Kikinda • 8. avgust 2022. •

Ekipa “Plava laguna” predstavljaće Kikindu u finalu “Inviktus čelendža” u Novom Sadu

U organizaciji SC ,,Jezero”, Turističke organizacije organizacije grada i uz svesrdnu podršku lokalne samouprave, na bazenima u Kikindi je drugu godinu za redom održano takmičenje “Inviktus čelendž”, slično nekada popularnim “Igrama bez granica”. Nakon kvalifikacionog dela, koje je održano u subotu i koje je okupilo šest ekipa iz Kikinde i Novog Sada, u samoj završnici igara na vodi pobedu je odnela ekipa “Plava laguna” koja će naš grad predstavljati u velikom finalu “Inviktus čelendža” 27. avgusta na novosadskom SPENSU. Drugo mesto pripalo je ekipi “Krivina”, dok su na trećem mestu završili članovi ekipe “Orka”. Košarka na vodi, borba loptama i na gumama, prenošenje tereta sa jedne na drugu stranu bazena bile su samo neke od deset igara zastupljene u ovoj nesvakidašnjoj interesantnoj manifestaciji kako za same učesnike, tako i za posetioce.

Uz veliki broj sugrađana, ovom dođaju koji se održao u okviru “Kikindskog leta” je uz Dragana Pecarskog, člana gradskog veća za sport i omladinu prisustvovao i gradonačelnik Kikinde, Nikola Lukač, koji je pobedničkim ekipama uručio pehare.

U sklopu istog nadmetanja, na Starom jezeru je dan kasnije održano i takmičenje za decu uzrasta od 6 do 12 godina pod nazivom “OCR Kids”, a koje je podrazumevalo trku dužine oko jedan kilometar sa oko petnaestak prepreka.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Budi human - Helena