Yunet
 

Društvo

Odbornici jednoglasno: Besplatan prevoz za đake i studente uz karticu “Raspust u Kikindi”

TV Kikinda • Redakcija TV Kikinda • 22. jul 2022. •

Odbornici jednoglasno: Besplatan prevoz za đake i studente uz karticu “Raspust u Kikindi”

U gradskoj kasi prihodi i rashodi ostvaruju se po planu. To pokazuje konsolidovani izveštaj o izvršenju odluke o gradskom budžetu u prvih šest meseci ove godine koji je usvojen na današnjoj sednici gradske skupštine. Realizacija budžeta u tom periodu iznosi milijardu i 533 miliona što je 48 odsto od planiranog, dok su rashodi milijardu i 329 miliona odnosno 41 procenat. Detaljno obrazloženje finansijskih prilika iznela je zamenica gradonačelnika Dijana Jakšić Kiurski. Ona je ukazala da je realizacija više nego dobra, što potvrđuju i kriterijumi Ministarstva finansija. Nešto manji rashodi rezultat su činjenice da će najveći deo investicija uslediti u drugoj polovini godine, među njima i značajna ulaganja u rekonstrukciju vodovodne mreže, objasnila je Jakšić Kiurski.

Da realizacija budžeta potvrđuje domaćinsko poslovanje i da se zacrtani planovi ostvaruju, istakao je prvi čovek grada Nikola Lukač precizirajući da se radi po prioritetima. Lukač je napomenuo da se rezultati vide u gradu kao i u mesnim zajednicama i da se vodi računa o svakom utrošenom dinaru. U toku je izgradnja fabrike vode, gradiće se nova industrijska zona, a krajem meseca sledi i nastavak pregovora sa zainteresovanim investitorima, istakao je Lukač.

Nakon usvajanja izveštaja o prošlogodišnjem poslovanju javnih preduzeća Kikinda; Toplana i Autoprevoz sa nezavisnim izveštajima revizora, doneta je odluka o pokretanju postupka izrade Strateškog plana razvoja kulture grada Kikinde za period od 2023. do 2027 godine i akcionog plana za njegovo sprovođenje.

Odluka o regresiranom i besplatnom prevozu doneta je jednoglasno. Odlukom je omogućen besplatan autobuski prevoz đaka i studenata sa prebivalištem na teritoriji Grada Kikinde, tokom letnjeg raspusta, na manifestacije Kikindskog leta i programe ustanova kulture, kao i radi posete bazenima SC “Jezero”, dva puta nedeljno.

U nastavku sednice data je saglasnost na novi cenovnik pogrebnih usluga JP “Kikinda” i na nove cene komunalnih usluga kompanije FCC koje su uvećane za 26 odsto. Kako je rečeno na sednici, poskupljenje usluga sakupljanja i odnošenja otpada je ugovorna obaveza grada.

Skupština je donela rešenje o imenovanju direktora SC “Jezero”. Na rukovodećem mestu ostaje Dejan Pudar, dosadašnji vršilac dužnosti direktora. Većinom glasova, doneto je i rešenje o imenovanju v. d. direktora Kulturnog centra Kikinda. Na tu poziciju izabran je Marko Markovljev, dosadašnji organizator programa u ovoj ustanovi kulture.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Budi human - Helena