Yunet
 

Društvo

Kikindi dva miliona dinara za sufinansiranje prekograničnih projekata

TV Kikinda • Redakcija TV Kikinda • 7. jul 2022. •

Kikindi dva miliona dinara za sufinansiranje prekograničnih projekata

Vlada Vojvodine odobrila je gradovima i opštinama 78,3 miliona dinara za učešće u sufinansirau projekata podržanih iz fondova Evropske unije. Među lokalnim samouprava kojima su odobrena sredstva je i grad Kikinda i to za realizaciju dva projekta, saznajemo od Saše Tanackova, člana Gradskog veća. Odobreno je dva miliona dinara.

Novi projekat realizovaće zajedno Kikinda, Zrenjanin i institucija u županiji Timiš koja se bavi vanrednim situacijama. Cilj je da se opreme jedinice koje deluju u vanrednim situacijama. Pripremajući projekat predstavnici lokalne samouprave tesno su sarađivali kako sa sektorom za vanredne situacije MUP-a, tako i sa dobrovoljnim vatrogasnim savezom odnosno sa svih deset društava u gradu i selima.

Projektom je predviđeno da Kikindi pripadne 181.000 evra od čega 85 procenata finansira Evropska unija. Kako će projekat trajati i naredne godine grad će moći i 2023. da konkuriše za sredstva za sufinansiranje kod Pokrajinske Vlade.

Sve projektne obaveze u okviru projekta „Ekolejks“, čiji je cilj unapređenje životne sredine i koji se realizuje na Starom jezeru, naš grad je završio. Gotova je i studija o tome kakav je kvalitet vode u Starom jezeru i obodnom kanalu i u toku je još nabavka aeratora. Na zahtev rumunskih partnera iz opštine Žombolj projekat je produžen za još sedam meseci jer nisu završeni radovi na njihovom kompleksu jezera.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Budi human - Helena
Privredna akademija Novi Sad