Yunet
 

Društvo

Požar uništio 140 hektara strnjišta, 24 hektara pšenice i 600 rolo bala

TV Kikinda • Redakcija TV Kikinda • 23. jun 2022. •

Požar uništio 140 hektara strnjišta, 24 hektara pšenice i 600 rolo bala

U sredu poslepodne u delu atara Brešće koji se nalazi između Kikinde i Mokrina izbio je požar koji se usled visokih temepratura i vetra razbuktao. Vatra je progutala 24 hektara neovršene pšenice, 140 hektara strnjišta i 600 rolo bala. Na licu mesta pored policije i vatrogasaca zatekli smo i poljočuvara Bojana Beguša koji je istakao da se požar razbukato oko 15.30 sati. Naš sagovornik ističe da se na ovom potesu svake godine u vreme žetve beleže požari, ali da nije bilo ovako velikih.

Požar je ugašen oko 20.30 sati, a u gašenju su učestvovala četiri vozila Vatrogasno-spasilačkog bataljona, 11 vatrogasaca, radnici kompanije NIS, poljoprivrednici sa traktorima i tanjiračama koji su pravili brazde u njivama kako se vatra ne bi širila. Pretpostavlja se da je požar izazvao kombajn koji je u ovom delu atara vršio pšenicu, a prva šteta procenjena je na pet miliona dinara.

Podsetimo da je lokalna samouprava pre početka žetvenih radova pokrenula akciju „Stop paljenju vatre na otvorenom prostoru“ sa ciljem da se poljoprivrednicima ukaže na opasnost paljenja žetvenih ostataka , kao i da se skrene pažnja na to da samo ispravna mehanizacija može da učestvuje u ovogodišnjoj žetvi.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Budi human - Helena
Privredna akademija Novi Sad