Yunet
 

Društvo

U utorak sednica gradske skupštine

TV Kikinda • Redakcija TV Kikinda • 18. jun 2022. •

U utorak sednica gradske skupštine

Na narednoj sednici gradske skupštine koja je zakazana za utorak u 10 sati naći će se 21 tačka dnevnog reda. Pred odbornicima će se naći izveštaji o prošlogodišnjem radu i poslovanju ustanova kulture čiji je osnivač grad- Narodne biblioteke “Jovan Popović”, Narodnog pozorišta, Narodnog muzeja, Istorijskog arhiva, Kulturnog centra, CLPU “Terra”, kao i PU “Dragoljub Udicki”, Centra za stručno usavršavanje, SC “Jezero” i Turističke organizacije.

Na dnevnom redu će biti i izmene i dopune odluke o javnom vodovodu, kao i donošenje plana detaljne regulacije pristupnog puta za vetropark u k.o. Bašaid.

Odbornici će se izjašnjavati i o predlogu odluke o donošenju plana detaljne regulacije za izgradnju solarne elektrane “B2 Sunspot”u Kikindi kao i o izradi plana detaljne regulacije za solarni park u Banatskoj Topoli.

Lokacija planirane solarne elektrane u Kikindi nalazi se na prostoru bivše deponije, sa desne strane regionalne železničke pruge i u neposrednoj blizini Topolskog puta.

Kada je reč o izradi plana detaljne regulacije za solarni park u Banatskoj Topoli, cilj je stvaranje planskog osnova za uređenje, infrastrukturno opremanje i izgradnju solarnog parka snage do 20 MW.

Na narednoj sednici odbornici će se izjašnjavati i o predlogu odluke o izradi plana detaljne regulacije aerodroma u Kikindi.

Nakon što je Vladimir Ilić (SPS) podneo ostavku na odborničko mesto, u skupštinsku klupu sešće njegova stranačka koleginica, diplomirana hemičarka Slađana Bjelić, a njen mandat biće potvrđen na skupštinskom zasedanju u utorak.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Budi human - Helena