Yunet
 

Društvo

“Dunjine slatke zavrzlame”- Od hobija do posla zahvaljujući programu NSZ

TV Kikinda • Redakcija TV Kikinda • 18. jun 2022. •

“Dunjine slatke zavrzlame”- Od hobija do posla zahvaljujući programu NSZ

Zahvaljujući subvenciji Nacionalne službe za zapošljavanje, sugrađanka Slavica Ljepoja hobi je pretvorila u posao. “Dunjine slatke zavrzlame” tu su da ukusnim i izgledom atraktivnim tortama zaslade rođendane, venčanja, veridbe, razna slavlja i druge prilike kada vi to poželite.

Slavica je konkurisala i dobila subvenciju za samozapošljavanje NSZ, koja je godinama unazad jedan od najtraženijih programa aktivne politike zapošljavanja.

Sredstva za pokretanje sopstvenog posla u ovoj godini dobilo je 46 osoba, među kojima su četiri osobe sa invaliditetom i pet lica romske nacionalnosti. Najviše su zastupljene uslužne delatnosti.

Subvencija je namenjena nezaposlenim licima koji se vode na evidenciji NSZ i imaju završenu obuku za razvoj preduzetništva. Sredstva se isplaćuju u jednokratnom iznosu od 300.000 dinara odnosno 330.000 dinara za nezaposlene osobe sa invaliditetom. Obaveza nezaposlenog koji dobije subvenciju je da obavlja registrovanu delatnost najmanje 12 meseci i izmiruje doprinose za obavezno socijalno osiguranje.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Budi human - Helena