Yunet
 

Društvo

Šetnjom “Besmrtnog puka” biće obeležen Dan pobede 9. maj

TV Kikinda • Redakcija TV Kikinda • 6. maj 2022. •

Šetnjom “Besmrtnog puka” biće obeležen Dan pobede 9. maj

Šetnja “Besmrtnog puka Kikinde” biće održana 9. maja na Dan pobede nad fašizmom u Drugom svetskom ratu u cilju očuvanja kulture sećanja na sve one koji su dali svoje živote u svim oslobodilačkim i odbrambenim ratovima od 1912.do 1999. godine. To je ujedno i doprinos borbi protiv pokušaja revizije istorije, navode u Gradskom odboru Saveza potomaka ratnika Srbije koji je organizator ove manifestacije.

Predviđeno je da se kod spomenika Tuga od 10:30 do 11 sati okupe učesnici. Biće im podeljene „Georgijevske lente“, bedževi „Besmrtnog puka Kikinda“ i cveće. Od 11 sati sledi polaganje venaca i cveća prvo na spomenik „Tuga“, a potom i na Spomenika žrtvama fašizma. Od 11.35 do 12.20 biće upriličen kulturno umetnički program uz učešće ADZNM „Gusle“ i pevačke grupe „Zvuci s kamena“ iz Novog Sada.

Učesnici šetnje u koloni nosiće fotografije poginulih rođaka i predaka, državne zastave Republike Srbije, istorijske zastave, zastave “Besmrtnog puka”.

Organizatori su saopštili da će biti obezbeđena dva autobusa koji će kao vanredna linija “Autoprevoza” biti zaduženi za prevoz zainteresovanih članova SUBNOR-a i Srpskih ratnih veterana, kao i meštana sa sela koji žele da učestvuju na manifestaciji “Besmrtni puk” i u obeležavanju Dana pobede.

Pozvali su sugrađane koji žele da učestvuju da dostave fotografije svojih predaka, učesnika ratova od 1912-1999.godine Savezu potomaka ratnika Srbije na adresu Trg srpskih dobrovoljaca 10.Sve bliže informacije mogu se dobiti na broj telefona 061 – 221 – 6781. Manifestacija nema politički karakter niti su u okviru nje dozvoljene bilo kakve političke poruke, navode organizatori.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Budi human - Helena