Yunet
 

Društvo

Od utorka manifestacija “Pozdrav proleću”

TV Kikinda • Redakcija TV Kikinda • 9. april 2022. •

Od utorka manifestacija “Pozdrav proleću”

Po 23.put u Kikindi će od utorka do četvrtka biti održana manifestacija “Pozdrav proleću” namenjena prvenstveno našim najmlađim sugrađanima ali je vole i stariji. Posle dve godine nešto skromnijeg obeležavanja, “Pozdrav proleću” će ove godine biti sadržajan, veseo, sa puno učesnika.

Posle tri godine, ovogodišnja manifestacija “Pozdrav proleću” ponovo će biti održana u svom punom sjaju. Počinje u utorak i trajaće tri dan. Među najinterensatnijim događajima je trka u brzom puzanju beba Naj kića koja će biti održana u utorak 12.aprila u 12 sati. Interesovanje za učešće je solidno kaže Tanja Nožica, direktorica Kulturnog centra Kikinda .

Prvog dana manifestacije planirana je predtsava za decu Hvala Vuku za azbuku, a autorima najboljih likovnih I literarnih radovima na temu proleće I uskrs biće uručene nagrade.

U sredu je planirano crtanje kredama u boji ali ekološki sadržaji jer se u manifestaciju pozdrav proleću ukljičuje i gradski sekretarijat za ekologiju.

Ovo je treći put da zajedno rade na osmišljavanju programa ističe Minja Krnić, sekretarka Sekretarijata za zaštitu životne sredine, poljoprivredu i ruralni razvoj Gradske uprave Kikinda.

Za konkurs “Moje omiljeno mesto u prirodi” osnovci i dalje mogu slati svoje fotografije sa krajnim rokom 12.aprila. Potrebno je napisati I naziv fotografije, mesto i datum kada je snimljena, kontakt autora. Šalju se na email adresu: [email protected] .

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Budi human - Helena