Yunet
 

Društvo

210 miliona za Kikindu

TV Kikinda • Redakcija TV Kikinda • 25. mart 2022. •

210 miliona za Kikindu

Lokalnoj samoupravi opredeljeno je 90 miliona dinara iz budžeta Pokrajinske Vlade za prvu fazu rekonstrukcije dela distributivne vodovodne mreže. Iz gradskog budžeta za ovu namenu biće izdvojeno 20 miliona dinara. Reč je o dvogodišnjem projektu čija je ukupna vrednost 237,3 miliona dinara i zajedničkim ulaganjima grada i Uprave za kapitalna ulaganja, pojasnio je Miroslav Dučić, član Gradskog veća.

Procena je da će direktnu korist od ovog ulaganja imati više 500 domaćinstva odnosno oko dve hiljade Kikinđana. Zamena vodovodnih cevi kontinuirano se radi od 2007. godine i do sada je završeno na oko 30 odsto planiranih planiranog.

Pored pomenutog i od Ministarstva privrede dobijeno je oko 45 miliona dinara za izgradnju interne saobraćajnice u industrijskoj zoni „Rasadnik“. Učešće grada u ovom projektu je oko 60 miliona dinara, istakao je Saša Tanackov, član Gradskog veća.

Ukupna površina industrijske zone „Rasadnik“ je 22,6 hektara. Na ovoj lokaciji neophodan je i prečistač otpadnih voda jer ne postoji fekalna kanalizacija. S obzirom na to da iza Industrijske zone prolazi kanal, na obodu će se izgradi prečistač.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Budi human - Helena