Yunet
 

Društvo

Sedmočlana porodica Popov dobila kuću

TV Kikinda • Redakcija TV Kikinda • 10. mart 2022. •

Sedmočlana porodica Popov dobila kuću

Nakon što su polovinom decembra braća Marinko i Omer Popov iz Kikinde ostali su bez svog skromnog doma pošto se srušio krov na kući u kojoj su stanovali, sada mogu da odahnu. Težak život koji su imali do tada u kućerku na Melinom groblju postao je još teži, jer su pored dvojice braća u kući živeli i Omerova supruga i njihovo četvoro dece Marko, Mateja ,Marinkoi Marina. Tri meseca kasnije kompletna porodica raduje se pošto im je stambeno pitanje trajno rešeno. Udruženim sredstvima JP “Pošta Srbije”, Pravoslavna crkvena opština i lokalna samoupravakupili su im kuću u ulici Jovana Radaka 23.

Marinko i njegov brat Omer za život zarađuju tako što kopaje rake i održavaju groblje, a tu su i socijalna pomoć i dečiji dodatak. U prethodnoj kući zbog duga dve godine su bili bez struje. Zoran Đorđević, direktor JP “Pošta Srbije” istakao je da je ova kompanija na usluzi građanima.

Grad i pomenuto javno preduzeće vrlo brzo su se dogovorili o tome kako će pomoći porodici Popov. Za kupovinu kuće izdvojeno je oko 2,5 miliona dinara. Lokalna samouprava pomoći će i oko prepisa kuće, a pobrinuće se i da se kuća opremi nameštajem i tehnikom, dodao je Nikola Lukač.

Prilikom posete Kikindi Zoran Đorđević razgovarao je i sa zaposlenima u kikindskoj Pošti.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Budi human - Helena
Privredna akademija Novi Sad