Yunet
 

Društvo

Održana smotra Zimske službe

TV Kikinda • Redakcija TV Kikinda • 19. novembar 2021. •

Održana smotra Zimske službe

Prema Zakonu o javnim putevima 15. novembraje na snagu stupilo zimsko održavanje puteva. Stoga je održana smotra Štaba zimske službe, gde je prikazana mehanizacija koja će tokom predstojećih hladnih dana biti zadužena za održavanje lokalnih saobraćajnica.Da je sve spremno za zimsko održavan je puteva uverio se gradonačelnik Nikola Lukač sa svojim saradnicima.

Đorđe Klenanc, član Štaba i rukovodilac zimske službe ispred JP “Kikinda”istakao je da je posao na tenderu pripao je firmi “Graditelj”. Za zimsko održavanje puteva iz budžeta grada izdvojeno je 15 miliona dinara, što je više nego prošle godine kada je za ovaj posao utrošeno osam miliona dinara, napomenuo je član Gradskog veća Miroslav Dučić. Očekivanja su da će ove godine biti više padavina tokom zimskih meseci.Na lageru ima 150 tona soli.

Na teritoriji grada ima 250 kilometara ulica i oko 100 kilometara opštinskih puteva prvog i drugog reda. Prioritet su glavne saobraćajnice i opštinski putevi, pristupi školama, vrtićima, zdravstvenim ustanovama.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Budi human - Helena