Yunet
 

Društvo

Sugrađanka Branislava Jankov veze fotografije ultrazvuka beba

TV Kikinda • Redakcija TV Kikinda • 28. oktobar 2021. •

Sugrađanka Branislava Jankov veze fotografije ultrazvuka beba

Sugrađanka Branislava Jankov od pre godinu i po dana bavi se interesantnim poslom. Ova 31-godišnjakinja jedina u našem okruženju veze fotografije ultrazvuka beba. Otkriva kako je aktovku, s obzirom na to da je diplomirana pravnica, zamenila iglom i koncem.

-U Osnovnom javnom tužilaštvu bila sam deset meseci na praksi kada sam saznala da sam trudna. Kada sam dobila sliku ultrazvuka rešila sam da ću da je sačuvam. Pretraživala sam interenet da vidim kako ga je najbolje sačuvati i videla da postoje žene u svetu koje vezu ultrazvuke beba. Pošto sam odranije znala da vezem, kada moj sin Aleksa imao svega nekoliko meseci rešila sam da izvezem njegov ultrazvuk – ističe Branislava Jankov i dodaje da je je znala šta želi, ali i ne kako to da uradi – istakla je Branislava Jankov.

Uspela je u svojoj nameri i taj prvi vez bio je i prekretnica u njenom životu jer je rešila da postane Vezionarka odnsno da veze viziju budućih mama, ali i tata. Dodaje i da je strepela da li će uspeti na tržištu, da li će biti kupaca, strahovala da li će moći da zaradi platu kada je ostavila državni posao za koji mnogi smatraju da je idealan.

Neobičan posao kojim se bavi Branislavi je doneo još jednu mogućnost, a to je da se preko svojih radova upozna sa velikim brojem beba. Najviše porudžbina prima od ljudi koji su živeli u nekadašnjim republikama bivše Jugoslavije, a sada su u inostranstvu. Ukoliko sada poručite vez ultrazvuka bebe on će vam stići za dva meseca jer mesečno naša sugrađanka može da uradi osam komada.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Budi human - Helena