Yunet
 

Društvo

Pošumljavanje i dalje prioritet grada

TV Kikinda • Redakcija TV Kikinda • 28. oktobar 2021. •

Pošumljavanje i dalje prioritet grada

Novi ciklus sadnog perioda počinje u novembru. Tokom jesenje i zimske sadnje na teritoriji grada planirana je sadnja većed dela parcela, saznajemo od Miroslave Krnić, sekretarke Sekretarijata za zaštitu životne sredine poljoprivredu i ruralni razvoj.

-Kikinda je dobila milion 550 hiljada dinara od Pokrajinskog sekretarijata za poljoprivredu, šumarstvo i vodoprivredu, a ukupna vrednost celokupnog projekta je veća od 2,5 miliona dinara. Planirano je pošumljavanje 8,1 hektara površine u vangrađevinskom rejonu i to u: Kikindi, Bašaidu, Ruskom Selu i Banatskom Velikom Selu. Biće posađeno nešto više od 12.000 sadnica hrasta lužnjaka i bagrema – istakla je Miroslava Krnić.

Planirana je još jedna školska šuma koja će nići u Banatskom Velikom Selu. Čitave godine grad ulaže u sadnju kako bi se pospešila pošumljenost. U Kikindi je svega 1,16 odsto površina pod zelenilom, što nas svrstava u najnepošumljenije sredine u Vojvodini. U Vojvodini je pošumljenost oko sedam odsto, u Srbiji oko 30, a u Evropi oko 40 procenata.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Budi human - Helena
Privredna akademija Novi Sad