Yunet
 

Društvo

Ambasadorka Rumunije Silivia Davidoiu u radnoj poseti Kikindi

TV Kikinda • Redakcija TV Kikinda • 27. oktobar 2021. •

Ambasadorka Rumunije Silivia Davidoiu u radnoj poseti Kikindi

U radnoj poseti Kikindi bila je ambasadorka Rumunije u Srbiji, Silvia Davidoiu. U svom kabinetu primio je gradonačelnik Nikola Lukač sa saradnicima, nakon čega su zajedno obišli pogon fabrike „Zopas“ koja se bavi proizvodnjom električnih grejača. Ambasadorka je ovom prilikom istakla da se sagradonačelnikom Lukačem srela tokom manifestacije “Dani ludaje” na koju je bila pozvana.

-Ponosna sam jer se u ovoj fabrici vide realni rezultati saradnje Srbije i Rumunije. Diplomatija je jedno, a rezultati su drugo. Drago mi je što postoji inicijativa sa obe strane granice koja je znak dobrih odnosa i perspektive – istakla je Silvia Davidoiu.

Na pitanje vezano za inicijativu našegg grada da otvaranje graničnog prelaza Nakovo-Lunga bude otvoren 24 sata ambasadorka Davidoiu je rekla da je pored birokratije reševanje ovog pitanja usporila pandemija.

Dorel Enače, direktor fabrike „Zoppas“ otkrio je planove poslovanja u narednom periodu.

-Prazan prostor u pogonu ćemo popuniti jer nam je u planu zapošljavanje novih radnika, a sve to uz pomoć gradske vlasti koja nam svesrdno izlazi u susret. Povećavamo i broj zaposlenih iz Kikinde u fabrici u Rumuniji i sada ih je 250 – precizirao je Dorel Enače.

Nikola Lukač, gradonačelnik Kikinde zahvalio se ambasadorki Rumunije na poseti Kikindi.

-Razgovarali smo o dobroj praksi i dobroj realizaciji projekata između Kikinde i Rumunije, ali i o budućoj saradnji. Naredni poziv obuhvatiće period od 2021. do 2027. godine, a mi smo zainteresovani za nove partnere i nove ideje.Dobar odnos koji je ostvaren sa menadžementom fabrike “Zoppas” biće nastavljen – rekao jeNikola Lukač.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Budi human - Helena