Yunet
 

Društvo

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić u poseti Kikindi

TV Kikinda • Redakcija TV Kikinda • 22. oktobar 2021. •

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić u poseti Kikindi

U okviru posete Kikindi predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić obišla je u ovom momentu najveće gradilište u našem gradu Opštu bolnicu. Sa njom su bili gradonačelnik Nikola Lukač sa najbližim saradnicima, narodni poslanik Milenko Jovanov, kao i v.d. direktorica Bolnice dr Vesne Tomin. U toku je prva faza radova sveobuhvatne rekonstrukcije koja obuhvata kompletno uređenje zgrade Fizijatrije.

Veoma važan projekat na koji Kikinđani čekaju decenijama je fabrika pijaće vode.

-Završeni su svi tenderi i izrada projektno-tehničke dokumentacije i očekujem da krajem godine započnemo izgradnju. Investicija je vredna 10 miliona evra, a ovo je suštinski projekat za život u Kikindi. Izgradnja brze saobraćajnice Sombor-Kikinda duge 175 kilometara imaće četiri trake dve u jednom i dve u drugom pravcu. Preliminarna procena procena je da da izgradnja ove saobraćajnice vredi milijardu evra – istakla je Ana Brnabić.

Predsednica Vlade Ana Brnabić susrela se i sa rukovodstvom firme “Mecafor” koja u Kikindi posluje od 2016. godine koja proizvodi delove za auto i avio indsutriju, proizvođače kamiona i poljoprivrednih mašina.

Gradonačelnik Nikola Lukač istakao je da mu je veliko zadovoljstvo što je mogao da bude domaćin Ani Brnabić.

Ana Brnabić je u Kulturnom centru Kikinda imala priliku da čuje duvački orkestar “Attendite”, kao i da se upozna sa članicama udruženja žena i preduzetnicama koje se bave starim zanatima. Kao uspomenu na boravak u našem gradu uručeni su joj pokloni truba iz Prvog svetskog rata, slika, unikatni predmeti preduzetnica, ali i obeležje našeg grada pita od ludaje.

Ispred prostorija Gradskog odbora Srpske napredne stranke dočekali su je članovi i simpatizeri sa kojima je takođe popričala. Ana Brnabić u okviru posete našem okrugu posetila je i Novi Kneževac i Kanjižu.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Budi human - Helena