Yunet
 

Društvo

Proslavljen 11. rođendan i slava Centra za stručno usavršavanje

TV Kikinda • Redakcija TV Kikinda • 8. oktobar 2021. •

Proslavljen 11. rođendan i slava Centra za stručno usavršavanje

Centar za stručno usavršavanje odlukom Ministarstva prosvete otvoren je 8. oktobra 2010. godine.Podršku ovoj ustanovi na samom početku pružila je i Švajcarska agencija za razvoj i saradnju koja je odobrila sredstva za rekonstrukciju zgrade u kojoj je smešten centar. Kikinda je tako dospela na mapu obrazovnih centara Srbije, kao prvi centar regionalnog karaktera namenjen stručnom usavršavanju u Vojvodini i jedan od nekoliko u Srbiji. Povodom 11. rođendana otvorene je i renovirani prostor potkrovlja i terase koji će, prema rečima direktora Dejana Karanovića, doprineti boljem radu. Godišnjici od osnivanja i otvaranju novih prostorija prisustvovali su i predstavnici lokalne samuprave na čelu sa gradonačelnikom Nikolom Lukačem koji je zaposlenima čestitao slavu i rođendan.

-Iskrene čestitke zaposlenima u ovoj ustanovi za 11. rođendan. Danas je i sveti Sergej Radonješki tako je Centar za stručno usavršavanje prvi put obeležio i svoju slavu. Uređenje prostora i dogradnja pokazuje da ova ustanova svake godine napreduje i ulaže kako u stručno osposobljavanje zaposlenih, tako i u objekat. Kao i do sada i u narednim godinama ova institucija imaće punu podršku gradske vlasti – istakao je Nikola Lukač.

CSU organizuje akreditovane programe u Kikindi ali i širom Srbije, a seminare pohađaju nastavnici iz čitave Vojvodine. Nastavnici iz Kikinde imaju prioritet i privilegiju jer su sredstva u budžetu grada izdvojena za njihovo obavezno stručno usavršavanje. Zahvaljujući Naučnom klubu i Parku nauke radi se i na promociji nauke i novih tehnologija. Centar je dobio akreditaciju za realizaciju seminara namenjenih zaposlenima u državnim organima pa su realizovana predavanja za zaposlene u državnim organima ali i za pravnike zaposlene u školama.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Budi human - Helena