Yunet
 

Društvo

Savez samostalnih sindikata sutra u Kikindi obeležava Dan dostojanstvenog rada

TV Kikinda • Redakcija TV Kikinda • 5. oktobar 2021. •

Savez samostalnih sindikata sutra u Kikindi obeležava Dan dostojanstvenog rada

U susret Međunarodnom danu dostojanstvenog rada, Kikinda će u sredu 6. oktobra biti domaćin centralne manifestacije koju organizuju Savez samostalnih sindikata Srbije, SSS Vojvodine i SSS u Kikindi. Tim povodom, zainteresovani sugrađani biće u prilici da dobiju besplatnu pravnu pomoć koju će pružati desetak pravnika, a biće održan i okrugli sto na temu “Uticaja pandemije na privredu i rad”.

Predsednik SSS za grad Kikindu i opštine Novi Kneževac, Čoka i Nova Crnja Ilija Drljić poziva sve one kojima je potrebna pravna pomoć iz domena radnog prava da dođu ispred zgrade sindikata (Nemanjina 1/2) u vremenu od 10.30 do 11.30 sati.

Podsetio bih i na čuvene tri osmice: 8 sati rada, 8 sati društvenog života i 8 sati spavanja i to se nadovezuje na 1.maj, Praznik rada kada mi tradicionalno protestujemo i želimo da pokažemo da ne odustajemo od osnovnih sindikalnih načela. Dan dostojanstvenog rada obeležava se u celom svetu. Centralna manifestacija koju organizuje naš sindikat biće održana u Kikindi, čime nam je ukazana velika čast. Koristim priliku da pozovem zaposlene sugrađane koji imaju probleme iz domena radnog prava da dođu ispred zgrade SSS u Kikindi, Nemanjina 1/2, tamo će od 10.30 do 11.45 biti desetak pravnika iz Beograda, Novog Sada i Kikinde koji će strpljivo odgovarati na pitanja i svima pružiti besplatnu pravnu pomoć. Deliće se i flajeri sa porukama koje želimo da pošaljemo. U 12 časova u gradskoj kući biće održan okrugli sto, uz prisustvo naših partnera iz privrede, kao i predstavnika grada na temu “Uticaj pandemije na privredu i dostojanstven rad”. Bilo je raznih primera tokom ove pandemije, neki ljudi ne mogu da shvate da odluke Kriznog štaba moraju da se poštuju. Sa svoje pozicije, želim da pozovem građane da se što pre vakcinišu kako bismo se što pre vratili normalnom životu– poručuje Drljić.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Budi human - Helena
Privredna akademija Novi Sad